Τσιτσιπάς – Λεχέτσκα 3-0: Στα ημιτελικά του Australian Open και έτοιμος να γράψει ιστορία ο Έλληνας τενίστας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ουσιαστική και κατά διαστήματα εντυπωσιακή εμφάνιση ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τσέχου και Νο71 του κόσμου, Γίρι Λεχέτσκα επικρατώντας με 6-3, 7-6(2), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, για 3η σερί φορά και 4η στην καριέρα του!

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με σαρωτική εμφάνιση 3-0 σετ (6-3, 7-6 (2), 6-4 σε 2 ώρες και 17 λεπτά) του Γίρι Λέχετσκα (Νο.71) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Κάρεν Χατσάνοφ (Νο.20), με στόχο την πρόκριση στον τελικό όπου, αν περάσει και εκεί, θα παίξει με έναν εκ των Ρούμπλεφ-Τζόκοβιτς και Σέλτον-Πολ.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στους «4» του Australian Open, και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του, όμως αυτή τη φορά θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam στην καριέρα του, γεγονός που θα τον… εκτοξεύσει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Έλληνας τενίστας είναι αποφασισμένος να γράψει ιστορία στη Μελβούρνη, μιας και έχει μία τεράστια ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open και να διεκδικήσει για δεύτερη φορά το όνειρο του που είναι η κατάκτηση ενός Grand Slam.

«Κλειδί» της επικράτησης του Στέφανου ήταν οι 9 άσοι, οι 36 winner, ενώ είχε επίσης 28 αβίαστα και 80% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς. Οι κακές επιστροφές δεν πτόησαν τον Τσιτσιπά, ο οποίος με την εμπειρία του κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στον… πρωτάρη Λεχέτσκα.

Όσον αφορά τον δεύτερο προημιτελικό της Μελβούρνης κόντρα στον Λεχέτσκα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να υπερασπιστεί αποτελεσματικά το σερβίς του, μην επιτρέποντας στον Τσέχο να κάνει ούτε ένα μπρέικ στον αγώνα.

Με το σέρβις γκέιμ του εξασφαλισμένο, ο Τσιτσιπάς έψαχνε για μπρέικ που θα τον έφερναν πιο κοντά στη νίκη. Στο πρώτο σετ τα κατάφερε πολύ νωρίς, πήρε το προβάδισμα και κατάφερε να το κλείσει με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, ο Λεχέτσκα ήταν εξαιρετικός στο σερβίς του, το υπερασπίστηκε μέχρι τέλους, απείλησε και με μπρέικ τον Στέφανο, αλλά τελικά όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ (6-6). Εκεί, ο Έλληνας τενίστας ήταν επιβλητικός και με συνοπτικές διαδικασίες (7-2) έκανε το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν άνετα το σερβίς τους μέχρι το 3-3. Στο τέταρτο σερβίς γκέιμ του Τσιτσιπά, ο Λεχέτσκα είχε τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά ο Έλληνας τενίστας επιβίωσε και έκανε το 4-3, αφήνοντας τον Τσέχο με 0/8 μπρέικ πόιντ!

Ο Λεχέτσκα έκανε το 4-4 παρότι βρέθηκε πίσω με 0-30 στο σερβίς του, με τον Τσιτσιπά να μην χάνει πόντο στο σερβίς του και να κάνει το 5-4.

Στο καθοριστικό δέκατο γκέιμ του τρίτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πολυπόθητο μπρέικ και πανηγύρισε τη νίκη.

O Έλληνας τενίστας θα παίξει την Παρασκευή (27/1) στον έκτο του major ημιτελικό, διατηρώντας το τέλειο ρεκόρ του σε προημιτελικούς, όπου έχει 6/6 (Australian Open 2019, 2021, 2022, 2023, Roland Garros 2020, 2021)!

Εκεί όπου ο «Στεφ» θέλει να σπάσει την κατάρα των 3/3 αποκλεισμών, από τον Ράφαελ Ναδάλ το 2019 και από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ το 2021 και το 2022…

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τρίτη (24/01)
  • Χατσάνοφ – Κόρντα 2-0 (Εγκατέλειψε στο τρίτο σετ ο Κόρντα).
  • Λεχέτσκα – Τσιτσιπάς 0-3
Τετάρτη (25/01)
  • Ρούμπλεβ – Τζόκοβιτς
  • Σέλτον – Πολ

Τα ζευγάρια των ημιτελικά

  • Χατσάνοφ – Τσιτσιπάς
  • Νικητής Ρούμπλεβ – Τζόκοβιτς με νικητή Σέλτον – Πολ