Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-1: Έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή μετά το «μπλόκο» στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Ατρομήτου, με το παιχνίδι του Περιστερίου να λήγει ισόπαλο 1-1 για την 19η αγωνιστική της Super League. Ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ στο 54′, ισοφάρισε ο Φριντζόνσον στο 64′, με τους ερυθρόλευκους να είναι στο -6 από την κορυφή.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 54’ με τον «κεραυνό» του Σεντρίκ Μπακαμπού, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν δέκα λεπτά αργότερα με την λόμπα του Φριντζόνσον. Οι Πειραιώτες στα τελευταία λεπτά πίεσαν για το γκολ της νίκης και στο 90+1’ έφτασαν μια… ανάσα από το 2-1 με τον Χάμες, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε το σουτ του Κολομβιανού σούπερ σταρ.

Μετά την ισοπαλία στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός μείωσε στους 6 πόντους τη διαφορά από την κορυφή, αλλά οι Ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο με 3-0.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οι πρωταθλητές πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στο πρώτο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» είχαν νικήσει 1-0.

KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Ιν-Μπεόμ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Χάμες και Φορτούνη στην τριάδα πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Κρις Κόλμαν από την άλλη πλευρά, παρέταξε τον Ατρόμητο με την εξής 11άδα: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον, Ροτάριου, Ρομπάιγ και Κιάρτανσον.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Το πρώτο δεκάλεπτο στο Περιστέρι πέρασε χωρίς κάποια σημαντική φάση, με το παιχνίδι να κυλάει σε χαμηλό τέμπο. Στο 13’ ο Ατρόμητος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Στρούγγη. Ο άσος των γηπεδούχων έκανε την προβολή, αλλά ο Πασχαλάκης «εκτινάχθηκε» και απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρομπάιγ βρήκε χώρο από αριστερά, μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Πίεσε ο Ολυμπιακός

Στο 24’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός κατέβασε ωραία την μπάλα και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε. Μετά το 25’, οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισαν να ψάχνουν τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 32’ ο Χάμες εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Κώστα Φορτούνη να απειλήσει. Ο διεθνής άσος έκανε το φαλτσαριστό σουτ από δεξιά, αλλά και πάλι ο Γιαννιώτης μπλόκαρε.

Ευκαιρίες Ροντινέι και Φορτούνη

Στο 42’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Χατζηισαΐα και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε την τελευταία στιγμή. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα καλή στιγμή, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Ο άσος των πρωταθλητών εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Αλλαγή από τον Μίτσελ

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Φορτούνη. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στους Ερυθρόλευκους, με τον Εμβιλά.

Γκολάρα από τον Μπακαμπού

Στο 48’ ο Γάλλος βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 1-0, με τον Χάμες.

Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του και σούταρε με το αριστερό, βάζοντας εξωτερικό φάλτσο, μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε.  Η επόμενη φάση ήταν και η… φαρμακερή για τον Ολυμπιακό. Στο 54’ ο  Μπιέλ «τσίμπησε» την μπάλα για τον Σεντρίκ Μπακαμπού και αυτός με κεραυνό… εκτέλεσε τον Γιαννιώτη για το 1-0!

Στο 58’ ο Μπακαμπού έκανε το τακουνάκι μετά τις κόντρες, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά τη φάση του Αφρικανού επιθετικού, ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Χατζηισαΐα. Ο αμυντικός των γηπεδούχων έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Μπόκ πήρε το… ριμπάουντ και σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ισοφάρισε ο Φριντζόνσον

Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν με τους Χατζηισαΐα και Ντε Μπόκ και στο 64’ ισοφάρισαν με τον Φριντζόνσον. Ο Ρομπάιγ έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Φριντζόνσον με λόμπα νίκησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την αναμέτρηση.

Μετά το γκολ του Ισλανδού, ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες αντί των Μπακαμπού και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ. Στο 73’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ έπαιξε το 1-2 με τον Μπιέλ και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που έκανε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 78’, μετά το γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες από δεξιά.

Άγγιξε το 2-1 ο Ολυμπιακός

Στο 82’ ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φριντζόνσον. Ο Ροτάριου έκανε την κεφαλιά – γύρισμα από δεξιά, ο Ισλανδός βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Μετά την ευκαιρία των γηπεδούχων ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Σαμασέκου και Βρουσάι να παίρνουν τις θέσεις των Μπιέλ και Ροντινέι. Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του Μανούχου να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Ερλινγκμαρκ (76΄ Οικονομίδης), Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον (81΄ Τζοβάρας), Ροτάριου, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (82΄ Κωτσόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (69΄ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες, Μπιέλ (84΄ Σαμασέκου), Μπακαμπού (69΄ Ελ Αραμπί)