Los Cabos ATP 250 Τσιτσιπάς – Ντε Μινόρ 2-0: Κυρίαρχος στο Μεξικό ο Στεφ, κατέκτησε τον πρώτο του φετινό τίτλο και 10ο συνολικά στην καριέρα του (vid)

Δέκα νίκες κόντρα στον Ντε Μινόρ, πρώτος τίτλος για φέτος και δέκατος τίτλος στην καριέρα του. Αυτός είναι ο απολογισμός του Στέφανου Τσιτσιπά στο Mifel Tennis Open, με τον Έλληνα να επικρατεί του Αυστραλού με 6-3, 6-4 και να κατακτά τον τίτλο στο τουρνουά του Μεξικού.

Η έναρξη του τελικού βρήκε τους δύο παίκτες αρκετά συγκεντρωμένους. Αμφότεροι ξεκίνησαν διατηρώντας τα σερβίς τους, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει πρώτος την… επίθεση για το πρώτο break του τελικού. Ο Έλληνας στο τρίτο game… έσπασε με σχετική ευκολία το service του Ντε Μινόρ (3-1), ωστόσο ο Αυστραλός στο αμέσως επόμενο έφερε ξανά την ισορροπία απαντώντας με break (3-2).

Στα επόμενα δύο games οι δύο τενίστες δεν απειλήθηκαν με τις μπάλες στα χέρια, με τον Έλληνα να βρίσκει ξανά την ευκαιρία για break στο 8ο game. Εκεί, ο Ντε Μινόρ του προσέφερε απλόχερα το break, κάνοντας διπλό λάθος, δίνοντας του την ευκαιρία να κλείσει το πρώτο set. Ο 25χρονος τενίστας, στο επόμενο game, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κλείνοντας το set με 6-3.

Η επανάληψη βρήκε τον Στέφανο Τσιτσιπά με ανεβασμένο ηθικό, με τον νεαρό τενίστα να το επιβεβαιώνει πετυχαίνοντας break στο πρώτο σερβίς του Ντε Μινόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε προβάδισμα δύο games (2-0), διατηρώντας το service του.

Βέβαια, ο Αυστραλός όπως και στο πρώτο σετ βρήκε τη… στιγμή του. Με το σκορ στο 3-1 games, ο Ντε Μινόρ πραγματοποίησε ένα σερί 3-0, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο αγώνα (4-3).

Στο σερί του Αυστραλού είχε ίδια απάντηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς και με 3-0 games έκλεισε το σετ με 6-4 και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην τρέχουσα και του δεκάτου στην καριέρα του.

Το παλμαρέ των τίτλων του Στέφανου Τσιτσιπά

Διψήφιο αριθμό τίτλων μετρά πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου επιβλήθηκε του Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό του Los Cabos κι έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου στο Μεξικό. Στο ATP 250 του Los Cabos, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε τους δέκα (10) τίτλους καριέρας, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά μέσα στο 2023.

Ο τελευταίος, μέχρι πριν από λίγο, τίτλος του ήταν αυτός στη Μαγιόρκα στις 25 Ιουνίου 2022.

Η συνέχεια για τον ίδιο, με στόχο τον 11ο τίτλο, θα δοθεί στο Toronto Masters. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει, για αρχή, έναν εκ των Γκαέλ Μομφίς και Κρίστοφερ Γιούμπανκς στον β’ γύρο της διοργάνωσης (σ.σ.: προκρίνεται με “μπάι” στον πρώτο).

“Στόχος μου να επιστρέψω στο Top-3 του κόσμου”

Για όλους και για όλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Los Cabos  ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ώρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ATP 250 τουρνουά του Μεξικού, έχοντας παράλληλα και αρκετή διάθεση για χιούμορ με τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο νέος πρωταθλητής της διοργάνωσης μίλησε για τους μελλοντικούς του στόχους, αλλά και τις επόμενες απαιτητικές εβδομάδες, σε Τορόντο, Σινσινάτι και US Open, ενώ αναφέρθηκε επίσης και για την πρόσφατη επιλογή του να απορρίψει το Mubadala Citi Open και να έρθει εδώ.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε και στη σειρά του Netflix που συμμετείχε, το Break Point, για όλες τις ευχάριστες αλλά και άβολες καταστάσεις που βίωσε, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν εκ νέου με την παραγωγή.

“Ο στόχος μου είναι να ξεπεράσω το career high της Μπαντόσα, που είναι το Νο2. Το καλό μεταξύ μας είναι πως γινόμαστε ανταγωνιστικοί μ’ αυτόν τον υγιή τρόπο. Έκανα το πρώτο βήμα, αλλά ακόμα είναι πολύ μεγάλη η διαδρομή.

Νιώθω πως το τένις μου είναι σε καλό επίπεδο, αυτή η εβδομάδα ήταν ένα καλό τεστ. Ο στόχος μου για τώρα είναι να είμαι στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τα αμερικάνικα τουρνουά και ελπίζω πως θα συνεχίσω να βελτιώνω το παιχνίδι μου.

Σχετικά με τις επόμενες εβδομάδες, είπε: “Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, η δουλειά θα συνεχιστεί και δεν σκοπεύω να αφήσω το πόδι μου από το γκάζι. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα του ταξιδιού και ελπίζω να μπορέσω να τα πάω καλά και τις επόμενες εβδομάδες για να επιστρέψω στο Top-3 της παγκόσμιας κατάταξης”.

Για την επιλογή του να έρθει στο Los Cabos, και όχι στο Citi Open, είπε: “Ο κόσμος εδώ είναι πολύ παθιασμένος με το άθλημα και πουθενά αλλού δεν με έχουν αγκαλιάσει τόσο, το είδα αυτό από την πρώτη φορά που ήρθα στο Μεξικό.

Επέλεξα αυτό το τουρνουά και όχι την Ουάσινγκτον για τις αξίες του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το άθλημα. Φέρνει πολύ πάθος στο παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που το έχουμε και στην Ελλάδα, αγαπάμε τον αθλητισμό”.

Για το τι θα κάνει πριν φύγει από το Μεξικό, είπε: “Ίσως φάω ένα καλό τάκο πριν φύγω και επίσης θα ήθελα να φάω ξανά το παγωτό λάιμ που έχετε εδώ, δεν το έχω πετύχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Την πρώτη φορά το είχα δοκιμάσει στο Ακαπούλκο και ελπίζω πως θα μπορέσω να το απολαύσω ξανά”.

Για το Break Point είπε: “Ήταν διασκεδαστική η περίοδος των γυρισμάτων. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και σεβάστηκαν το πρόγραμμά μου και τις απαιτήσεις μου. Είχαμε πολύ καλές στιγμές μαζί. Είχαμε στιγμές πανηγυρισμών, όπως όταν κέρδισα το Monte-Carlo. Κάλυψαν πολύ καλά αυτό το τουρνουά, αλλά δεν μπήκε καθόλου στο επεισόδιο.

Είχαμε μια ωραία στιγμή στη Μαρβέγια, όπου έκανα την φωτογράφηση για τη Red Bull στο κλαμπ του Πουέντε Ρομάνο, αλλά δεν μπήκε καθόλου στο επεισόδιο. Είχαμε μια ωραία συζήτηση με τον φυσιοθεραπευτή μου στο Australian Open, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά δημόσια, αλλά χρησιμοποίησαν μόνο 20 δευτερόλεπτα από αυτό.

Προφανώς θέλουν να δείξουν πράγματα που πουλάνε περισσότερο και να δημιουργήσουν ένταση. Όλα καλά, εφόσον αυτό θέλουν να κάνουν. Απλά νιώθω πως ο αγώνας μου με τον Νικ Κύργιο δεν ήταν το καλύτερο πράγμα για να καλύψουν.

Ήταν μία άτυχη στιγμή για μένα, γιατί έδειξα τη χειρότερη εκδοχή το εαυτού μου σε εκείνο το ματς, μια εκδοχή που ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορούσα να δείξω. Το τελευταίο πράγμα που ήθελα για τη σειρά, ήταν να μιλάω για τον Κύργιο και τις χαζομάρες του”.

Για το αν θα δεχόταν μία νέα πρόταση συνεργασίας από το Break Point, είπε: “Δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να το ξανακάνω, γιατί στο τέλος της ημέρας δεν υπήρχε από πίσω καμία ωραία, δημιουργική, καλλιτεχνική ιστορία, που στην ουσία αυτό με εκφράζει και αυτό είναι που αποζητώ ως άνθρωπος. Δεν είμαι φίλος της τοξικότητας”.

Τα λόγια του Τσιτσιπά για τον πατέρα του στην απονομή

Ιδιαίτερη και όμορφη στιγμή για τον Στέφανο Τσιτσιπά η απονομή του τροπαίου του στο Los Cabos, μετά τη νίκη του στον σημερινό τελικό κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ με 6-3, 6-4, επιστρέφοντας στην κορυφή διοργάνωσης μετά το περσινό αντίστοιχο τουρνουά στη Μαγιόρκα.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συνομήλικο Αυστραλό αντίπαλό του, χαρακτηρίζοντας ως προνόμιο να μοιράζεται μαζί του το κορτ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ομάδα του, και πόσο μάλλον για τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, ο οποίος δεν ήταν στο Μεξικό αυτή την εβδομάδα.

“Είναι προνόμιο να μοιράζομαι το γήπεδο με τον Άλεξ, με τον οποίο παίζουμε από μικρά παιδιά. Έχουμε κάνει και οι δυο πολύ μεγάλη πορεία για να βρεθούμε εδώ. Δεν αξίζει συγχαρητήρια μόνο για το τένις του, αλλά τόσο για τη σκληρή δουλειά του, όσο και για την προσωπικότητα που δείχνει στο κορτ. Εμπνέει πολλούς ανθρώπους”.

“Ευχαριστώ όλη την ομάδα μου, περάσαμε πολλά μαζί. Καλές και δύσκολες στιγμές. Και φυσικά δεν αφήνω εκτός τον πατέρα μου, που είναι μέλος της ομάδας, παρόλο που δεν βρίσκεται εδώ σήμερα. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και αυτός ο τίτλος κερδήθηκε και μαζί του”.

O Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ κατακτώντας τον τίτλο του Mifel Tennis Open παρακολουθείστε τα highlights του παιχνιδιού: