Σωτήρια παρέμβαση αστυνομικών που έσωσαν τη ζωή 55χρονου σε εστιατόριο στη Στούπα

Σωτήρια για τη ζωή ενός 55χρονου ήταν η άμεση παρέμβαση δυο αστυνομικών του Α.Τ. Καρδαμύλης το βράδυ της Τρίτης στη Στούπα. Συγκεκριμένα, ο 55χρονος που έκανε τις διακοπές του στη Στούπα, κατά την διάρκεια γεύματος μαζί με την οικογένειά του σε εστιατόριο της περιοχής, λόγω εισρόφησης τροφής ένιωσε έντονη δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του. Για καλή του τύχη, ένα περιπολικό της Αστυνομίας από το τοπικό τμήμα, με πλήρωμα τους Κ.Κ. και Γ.Τ. περνούσε τυχαία έξω από το εστιατόριο σε κεντρικό σημείο της Στούπας.

Οι αστυνομικοί άκουσαν τις φωνές και τις εκκλήσεις σε βοήθεια, διαπίστωσαν μια αναστάτωση και έσπευσαν να επέμβουν. Μόλις αντίκρυσαν τον 55χρονο στο έδαφος αμέσως με ψυχραιμία του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και με ειδικές κινήσεις και τεχνικές, απελευθέρωσαν τον αεραγωγό του- όπως είχαν παρακολουθήσει σε ανάλογο σεμινάριο της Εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ ΜΑΝΗΣ- και κατάφεραν να επαναφέρουν τον άνδρα, μέσα στα πρώτα κρίσιμα λεπτά, χωρίς να συμβεί κάτι χειρότερο.
Στη συνέχεια στο εστιατόριο έφτασε και πλήρωμα με ασθενοφόρο της ΓΑΙΑΣ και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάκου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ για εξετάσεις και ιατρική παρακολούθηση.
Ο 55χρονος κυριολεκτικά είχε Άγιο στις διακοπές του στη Μάνη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ. που διέσωσαν τον άνδρα με την άμεση παρέμβασή τους.