Έκαναν φτερά, πάνω από 2 τόνοι λάδι και ένα αυτοκίνητο με έπιπλα στην καρότσα, από Ρομά ένας εκ των οποίων πιάστηκε από αστυνομικούς στην Μεσσήνη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης.

Οι δράστες ξεκίνησαν την επιχείρησή τους από την Μεσσήνη, εκεί έκλεψαν ένα επαγγελματικό φορτηγάκι φορτωμένο με έπιπλα το οποίο βρισκόταν σε μάντρα οικοδομών, στη συνέχεια μετέβησαν στο ελαιοτριβείο του συναιτερισμού, που βρίσκεται στην Δροσιά ένα χωριό της Μεσσηνίας, εκεί οι 4 ανήλικοι δράστες εισέβαλαν χθες το βράδυ και άδειασαν 2 τόνους ελαιόλαδο σε δεξαμενές που βρίσκονταν έξω από το ελαιοτριβείο.

Η συνέχεια ήταν απρόσμενη, αφού πρώτα ξεφόρτωσαν τα έπιπλα σε ιδιωτικό τους χώρο, φόρτωσαν τις δεξαμενές στο κλεμμένο φορτηγάκι με κλαρκ και εξαφανίστηκαν. Στην βιασύνη τους όμως ξέχασαν να κλείσουν την βάνα με το λάστιχο που προηγουμένως είχαν αδειάσει το ελαιόλαδο από το τεράστιο ντεπόζιτο που περιείχε 6 τόνους, με αποτέλεσμα μέχρι το πρωΐ να χυθούν οι υπόλοιποι 4 τόνοι εντός του ελαιοτριβείου αλλά και στον εξωτερικό χώρο στο προαύλιο.

Οι δράστες συνεχίζοντας το έργο τους προσπάθησαν να διαφύγουν μέσα από χωματόδρομους και χωράφια αλλά στην προσπάθειά τους και ενώ τους καταδίωκαν αστυνομικοί που είχαν ιδιοποιηθεί κόλλησαν στις λάσπες, ελαίω των ακραίων καιρικών φαινομένων της προηγούμενης ημέρας, εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα και το κλεμμένο λάδι και προσπάθησαν να εξαφανιστούν στα παρακείμενα χωράφια, ωστόσο η Αστυνομία συνέλαβε τον έναν ενώ βρίσκεται στα ίχνη των υπολοίπων 3 και αναμένονται εντάλματα σύλληψης, καθώς είναι γνώριμοι στις Αρχές.

Η ζημιά αν συνυπολογίσουμε τα έπιπλα, τα γεωργικά μηχανήματα και το ελαιόλαδο ξεπερνά τις 100.000€ και δημιουργεί μια αίσθηση απόγνωσης στους ανθρώπους που βίωσαν αυτή την κατάσταση βλέποντας τους κόπους της χρονιάς να πηγαίνουν στράφι.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας ανήλικος ημεδαπός.

Σε βάρος του ανηλίκου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη -3- ημεδαπούς, που αναζητούνται. 

Μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκε και αποδόθηκε, ενώ κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από την 19.2.2024 έως και την 26.2.2024, στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης, είχαν διαπράξει:

  • -1- περίπτωση κλοπής οχήματος από επιχείρηση, το οποίο ήταν έμφορτο με έπιπλα,
  • -1- περίπτωση κλοπής σε αγροτικό συνεταιρισμό, όπου αφαίρεσαν πάνω από -2- τόνους ελαιόλαδου, -2- μπαταρίες οχημάτων και διάφορα αγροτικά εργαλεία, καθώς και
  • -1- περίπτωση κλοπής σε αποθήκη, όπου αφαίρεσαν -50- κιλά ελαιόλαδο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.