Η πρόσθεση και όχι η αφαίρεση αστυνομικού προσωπικού θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της παραβατικότητας στο νομό μας

Απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αποδέκτη την Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Δ.Α Μεσσηνίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ αποφασίζει να ενημερώσει το προσωπικό των Υπηρεσιών που εδρεύουν στο νομό μας για την άμεση και ενυπόγραφη επιθυμία τους να μετακινηθούν προσωρινά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την στελέχωση της Α΄ ΟΠΚΕ του νομού μας με χρονικό περιθώριο μέχρι τις 10:00 το πρωΐ της 19/02/2024.

Να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψη σε Καλαμάτα και Μεσσήνη από στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεργατών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπήρξε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης όσο αναφορά τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας που επικρατούν στην περιοχή μας καθώς και αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, στους γειτονικούς Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, με αποτέλεσμα να κλονιστεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών που αισθάνονται απροστάτευτοι στις βουλές όλων αυτών που διαβιούν μέσα σ΄ αυτή την έκνομη καθημερινότητα.

Έγινε αναλυτική συζήτηση και κατατέθηκε υπόμνημα με τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει, κατά τις τελευταίες συναντήσεις – συνεδριάσεις σε Κοινότητες των Δήμων.

Από τη συζήτηση προέκυψαν συγκεκριμένα συμπεράσματα και εκφράστηκε η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη και τις κοινότητες, μέσα από στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις και ενέργειες που συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν και για ευνόητους λόγους δεν είναι ανακοινώσιμοι.

Μετά από μια εβδομάδα διαβουλεύσεων και αποφάσεων από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους έφτασε το παραπάνω έγγραφο που περιγράφει πως οι επιτελείς και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να δώσουν λύση στο θέμα αύξησης της παραβατικότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το όχι και τόσο μακρινό 2020 με τον ίδιο Υπουργό στο ίδιο Υπουργείο και με το ίδιο πρόβλημα να ταλανίζει την περιοχή μας, έγιναν πάρα πολλά βήματα στη σωστή κατεύθυνση, με τη διάθεση ειδικού 30-μελούς κλιμακίου της ΟΠΚΕ, η δραστηριότητα του οποίου ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και οδήγησε σε σημαντικό περιορισμό των περιστατικών.

Μετά από όλα αυτά η καινούργια ηγεσία και η νέα τάξη πραγμάτων που την αντιπροσωπεύει, εν έτη 2024, στο περήφανο σώμα της Αστυνομίας, επιλέγουν την λύση “εκ των έσω” δηλαδή την μετακίνηση ατόμων από την ήδη υπάρχουσα και ελλιπή αστυνομική δύναμη του νομού μας και όχι την πρόσθεση επιπλέον εκπαιδευμένων ατόμων του σώματος, έστω και από όμορους νομούς.

Δηλαδή αποφασίζει την σταδιακή αποδυνάμωση των υπηρεσιών του νομού μας μέσω της αφαιρετικής μεθόδου για την επίλυση του ζητήματος που απασχολεί έντονα και πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του.

Η λύση ενός προβλήματος, δηλαδή η διατάραξη του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σίγουρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί η ίδια πρόβλημα δηλαδή να αποδυναμώνουμε τις ήδη προβληματικές από στελέχωση υπηρεσίες.

Την λύση του προβλήματος στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να αποτελέσει η πεπατημένη του 2020 πάντα δια της προσθετικής και όχι της αφαιρετικής μεθόδου.