Νέα Υόρκη: Οδηγός ταξί δέχτηκε άγρια επίθεση από πέντε άτομα σε κεντρικό δρόμο – Δεν επενέβη κανείς για βοήθεια

Η Αστυνομία ανέφερε πως είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα πέντε ατόμων έπεσε οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη, συγκεκριμένα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο του Μανχάταν.

Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει τρεις γυναίκες και δύο άνδρες να χτυπούν επανειλημμένα τον 60χρονο οδηγό με γροθιές και κλωτσιές. Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι το γεγονός πως μάρτυρες της επίθεσης είναι δεκάδες πολίτες, ωστόσο δεν επενέβη κανείς για να βοηθήσει τον ανήμπορο άντρα.

Ο 60χρονος προσπαθεί να αποφύγει τα χτυπήματά τους και σκύβει να πάρει ένα αντικείμενο από το δρόμο, αλλά δέχεται συνεχώς επιθέσεις. Χάνει την ισορροπία του και σωριάζεται στο πλάι του ταξί του, καθώς μία από τις γυναίκες τον χτυπάει αρκετές φορές ακόμη και τον κλωτσάει στο στήθος, σύμφωνα με το βίντεο.

Το θύμα προσπαθεί να προστατεύσει το κεφάλι του με τα χέρια του, ενώ κόσμο παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει. Η γυναίκα απομακρύνεται από έναν από τους άνδρες πριν τελειώσει το βίντεο.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης σε σταθερή κατάσταση.

Η αστυνομία δήλωσε ότι πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δραστών και του θύματος.

Δύο από τους υπόπτους, ο 35χρονος Howard Colley και η 51χρονη Natalie Morgan, και οι δύο από το Μπρούκλιν,  συνελήφθησαν στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Ομοσπονδία Οδηγών Ταξί της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Πρέπει να πιάσουμε αυτούς τους νεαρούς κακοποιούς και να τους κλείσουμε μέσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NYSFTD, Φερνάντο Ματέο. «Αυτός ο ηλικιωμένος οδηγός δεν άξιζε αυτόν τον βάναυσο ξυλοδαρμό. Οι επιθέσεις, τα μαχαιρώματα, οι πυροβολισμοί και οι ληστείες πρέπει να σταματήσουν».