Ρούμπεν Βέζο: Ένας «θηριώδης» κεντρικός αμυντικός για την άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Ρούμπεν Βέζο έφτασε χτες (1/2) στη χώρα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και to10.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Πορτογάλου αμυντικού τη φετινή σεζόν αλλά και συνολικά στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα πλέον ο Ρούμπεν Βέζο, με τους Ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν την απόκτηση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού.

Ο Ρούμπεν Βέζο αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Βιτόρια και το 2014 μετακόμισε στην Βαλένθια έναντι 2 εκατ. ευρώ. Εκεί έμεινε για μια πενταετία και στη συνέχεια πήγε ως δανεικός σε Γρανάδα και Λεβάντε. Η τελευταία τον αγόρασε για 5 εκατ. ευρώ.

Φέτος, στο πρώτο μισό είχε 19 συμμετοχές και δύο ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, ενώ συνολικά έχει 180 παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού Ρούμπεν Μιγκέλ Νούνες Βέζο.

Γεννημένος στις 25 Απριλίου 1994, στην πόλη Σετούμπαλ, σε ηλικία 11 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της τοπικής Vitória, με την πρώτη ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο στην Primeira Liga τη σεζόν 2013-2014. Τον Ιανουάριο του 2014 και αφού πραγματοποίησε 14 συμμετοχές με τη Vitória, πήρε μεταγραφή στη Valencia.

Τον Αύγουστο του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στη Granada και τον Ιανουάριο του 2019 στη Levante, η οποία τον Ιούλιο του ίδιου έτους τον απέκτησε με μεταγραφή από τη Valencia.

Ο 29χρονος αμυντικός μετρά 165 συμμετοχές με τη Levante, 84 με τη Valencia και 19 με τη Granada. Έχει αγωνιστεί με την U19, την U20 και την U21 της εθνικής Πορτογαλίας. Εφέτος έχει αγωνιστεί σε 20 παιχνίδια με τη Levante, ενώ στην καριέρα του έχει παίξει τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League.

Ο Πορτογάλος αμυντικός προέρχεται από γεμάτη σεζόν ως τώρα, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, με τη φανέλα της Λεβάντε και αναμένεται να δώσει λύσεις με την εμπειρία του στο κέντρο της άμυνας των «ερυθρολεύκων».

Ο Βέζο είναι προϊόν των ακαδημιών της Βιτόρια και το 2014 μετακόμισε στην Βαλένθια για 2 εκατομμύρια ευρώ. Έμεινε στις «νυχτερίδες» για μια πέντε χρόνια και στη συνέχεια πήγε ως δανεικός σε Γρανάδα και Λεβάντε. Η τελευταία τον αγόρασε για 5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019.

Τη φετινή σεζόν, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Ισπανίας, ήταν βασικός με την Λεβάντε έχοντας αγωνιστεί 19 φορές (17 ως βασικός), καταφέρνοντας να βρεθεί και 3 φορές στην κορυφαία ενδεκάδα της εβδομάδας. Την ίδια ώρα, πραγματοποιεί 64 ενέργειες ανά παιχνίδι, με 41,7 (83%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 5,4 (57%) εύστοχες «μεγάλες» πάσες, 5 (66%) κερδισμένες μονομαχίες, 4,6 ανακτήσεις κατοχής και 1,2 αναχαιτήσεις αντιπάλων.

https://youtu.be/PSPU-aWUzQo

Μάλιστα, στην τελευταία του συμμετοχή με την Λεβάντε, απέναντι στην Τενερίφη (0-0), ο Βέζο ήταν από τους διακριθέντες. Αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, έχοντας 64 ενέργειες με την μπάλα, 10/16 κερδισμένες μονομαχίες, 36/45 (80%) εύστοχες πάσες και 5/10 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις.

Συνολικά, ο Βέζο έχει 180 παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας (La Liga) και μετρά 165 συμμετοχές με τη Λεβάντε, 84 με τη Βαλένθια και 19 με τη Γρανάδα. Έχει αγωνιστεί με τις Κ21, Κ20 και Κ19 της εθνικής Πορτογαλίας, ενώ έχει και εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας παίξει τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League.