Ο Ιωνικός καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στον Ντάουντα στο ματς με την Καλαμάτα – Η απάντηση της “Μαύρης Θύελλας”

Ο Ιωνικός με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στα social media κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση στον Αμπιόλα Ντάουντα στην αναμέτρηση με την Καλαμάτα.

Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Ιωνικό. Οι Νικαιώτες με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στα social media καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση στον Αμπιόλα Ντάουντα.

Η ανακοίνωση του Ιωνικού:

“Καμία ανοχή στον ρατσισμό.

Η αναμέτρηση κόντρα στην Καλαμάτα για την 17η αγωνιστική της Super League 2 αμαυρώθηκε από την ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή μας Αμπιόλα Ντάουντα.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός δυσάρεστου γεγονότος, που ουδεμία σχέση έχει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Στο 31o λεπτό της αναμέτρησης, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, δέχθηκε κίτρινη κάρτα μετά από την αντίδραση του στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από παίκτη της Καλαμάτας. Τέτοιου είδους περιστατικά, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο που θελουμε! Είναι αδιανόητο εν έτη 2024 ένας ποδοσφαιριστής να υποτιμάται και να προσβάλεται λόγω φυλής ή χρώματος. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ.

Καλούμε τη διοργανώτρια αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού.

Ντάουντα είμαστε μαζί σου!”.

Η απάντηση της Καλαμάτας

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Καλαμάτας – Ιωνικού και την καταγγελία των φιλοξενουμένων για ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή της ομάδας τους Αμπιόλα Ντάουντα, οι Καλαματιανοί μέσω επίσημης ανακοίνωσής τους δίνουν την δική τους απάντηση για όσα τους κατηγορούν οι άνθρωποι του Ιωνικού υπερασπιζόμενοι την βαθιά ευαισθησία που τρέφουν όλοι στους κόλπους της ομάδας σε κοινωνικά ζητήματα, πολλώ δε μάλλον σε αυτά του ρατσισμού, ενώ καταδικάζουν, εφόσον αποδειχτεί, κάθε άδικη, αήθη ρατσιστική συμπεριφορά, ακόμα και αν πρόκειται για αναπόδεικτη και μη επιβεβαιωμένη.

Ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Καλαμάτα μετά την καταγγελία της ΠΑΕ Ιωνικός, παρότι εκφράζει τον προβληματισμό της ως προς αυτήν, έχοντας βαθιά ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα, πολλώ δε μάλλον σε αυτά του ρατσισμού, καταδικάζει, εφόσον αποδειχτεί, κάθε άδικη, αήθη ρατσιστική συμπεριφορά, ακόμα και αν πρόκειται για αναπόδεικτη και μη επιβεβαιωμένη.

Η ΠΑΕ Καλαμάτα και ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Πρασσάς διακρίνονται για την κοινωνική τους ευαισθησία και προσφορά.

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανέκαθεν αγκάλιαζε στους κόλπους της ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως εθνικών ή φυλετικών διακρίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε σε βάθος την υποβληθείσα καταγγελία, ώστε να αποδοθούν, εφόσον προκύψουν, οι δέουσες ευθύνες.