Σύζυγος υποψηφίας έστειλε στο νοσοκομείο τη σύζυγο του δημάρχου Ερμιονίδας !

Δεν υπάρχουν λόγια για τα όσα συμβαίνουν στην Ερμιονίδα, όπου το πρωί της Τετάρτης η σύζυγος του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου, Μαρία Στάικου, δέχθηκε απρόκλητα επίθεση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο  δράστης είναι σύζυγος υποψήφιας άλλης δημοτικής παράταξης με στόχο την πρόκληση σωματικής βλάβης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του δημάρχου  «Δυνατή Ερμιονίδα» αναφέρεται: ” Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμούς με στόχο την πρόκληση σωματικής βλάβης, δέχθηκε σήμερα το πρωί στην Θερμησία η κα Μαρία Στάικου, σύζυγος του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, από τον γνωστό άθλιο τραμπούκο και σύζυγο υποψηφίας συμβούλου της παράταξης του κ. Γιάννη Μαργέτα.

Συγκεκριμένα, η κα Μαρία Στάικου, ενώ μετέβαινε με το επαγγελματικό της αυτοκίνητο στο αγρόκτημά της στην Θερμησία, εμφανίστηκε με το όχημά του ο εν λόγω τραμπούκος και άρχισε να την παρενοχλεί κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και κορνάροντας παρατεταμένα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να την εκτρέψει από το δρόμο. Πανικόβλητη αυτή, κατόρθωσε να εισέλθει εντός του αγροκτήματός της, ενώ ο θρασύδειλος δράστης την ακολούθησε και της έκλεισε με το όχημά του την μοναδική έξοδο που υπήρχε.

Στην συνέχεια, άρχισε να απειλεί τη ζωή της και να την καθυβρίζει με σκαιότατες εκφράσεις. Η κ. Στάικου πρόλαβε να κλειδωθεί στην αποθήκη του αγροκτήματός της και άμεσα κάλεσε τηλεφωνικά σε βοήθεια την αστυνομία και τους οικείους της. Μετά από λίγα λεπτά έσπευσαν συγγενείς και φίλοι που διαμένουν στη Θερμησία, ώστε να την προστατέψουν και να παράσχουν βοήθεια, ενώ ο δράστης παρέμενε στο σημείο.

Ο δράστης όταν αντιλήφθηκε ότι είχε κληθεί η αστυνομία και επρόκειτο να έρθει το περιπολικό, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε μαζί με τη σύζυγό του, ώστε να αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία. Η κ. Στάικου μεταφέρθηκε άμεσα από τους οικείους της στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όντας σε κρίση πανικού και ισχυρό σοκ, με απώλεια συνείδησης και με απώλεια όρασης.

Ενώ της παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες και της χορηγούνταν ενέσεις και ορός, έπαθε σοβαρή κρίση, άπνοια και χρειάστηκε ΚΑΡΠΑ για να επανέλθει. Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο και συνοδό ιατρό στο Νοσοκομείο Άργους, όπου και νοσηλεύτηκε. Ο δράστης τον τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρενοχλήσει με το όχημά του την κ. Στάικου άλλες τρεις φορές, αλλά σήμερα υπερέβη κάθε όριο, επιτιθέμενος εναντίον της με ύβρεις, απειλές και με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης.

Εναντίον του συγκεκριμένου τραμπούκου έχει υποβληθεί μήνυση στο παρελθόν από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, όπως κι από άλλους πολίτες, για εξύβριση μέσω διαδικτύου. Εξάλλου, είναι προσφιλής του συνήθεια μέσω του διαδικτύου να καθυβρίζει κατά καιρούς πολιτικούς, αστυνομικούς, ιερείς, δικαστές και απλούς πολίτες. Μέσα στην ημέρα θα κινηθούν εναντίον του δράστη όλες οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες, προκειμένου να συλληφθεί και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Μάλιστα πρόκειται για το ίδιο άτομο, το οποίο πρόσφατα με αναρτήσεις στο προφίλ του στο facebook, εξύβριζε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο και μέλη της οικογένειάς του. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ο δράστης είναι σύζυγος υποψηφίας συμβούλου της παράταξης του κ. Γιάννη Μαργέτα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Γραφείο Τύπου της Δυνατής Ερμιονίδας, είχε εκδώσει την περίοδο εκείνη δελτίο τύπου με το οποίο καλούσε τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννη Μαργέτα, να πάρει θέση και να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές.

Βέβαια κάτι τέτοιο ο κ. Μαργέτας δεν το έπραξε ποτέ, αφού απάντησε εκδίδοντας μια ανακοίνωση με την οποία μας έκανε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού, ενώ για την ουσία των γεγονότων δεν ανέφερε το παραμικρό. Έπειτα όμως από τα σημερινά σοβαρότατα γεγονότα, τον καλούμε όχι μόνο τα καταδικάσει χωρίς κανένα ενδοιασμό, αλλά ταυτόχρονα να ενεργήσει άμεσα, αποπέμποντας από το ψηφοδέλτιο της παράταξής του την σύζυγο του εν λόγω άθλιου τραμπούκου θρασύδειλου δράστη. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστεί στην συνείδηση των Δημοτών, ως ο αρχηγός της παράταξης του διχασμού της τοπικής κοινωνίας”.Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Μαργέτα στα όσα καταγγέλλει η παράταξη του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου «Δυνατή Ερμιονίδα» και αφορούν μία πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε η σύζυγός του Μαρία Στάικου του καθώς μετέβαινε στο αγρόκτημά της, στη Θερμησία.

Η καταγγελία Γεωργοπούλου συσχετίζει τον φερόμενο ως δράστη με συγγένεια με υποψήφια του Γιάννη Μαργέτα. Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Ερμιονίδα, Βήμα στο Αύριο»:

«Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου της «Δυνατής Ερμιονίδας», δηλώνω ξεκάθαρα ότι σε κάθε περίπτωση καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας ή ανάρμοστης συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται. Ωστόσο, είναι λυπηρή η πολιτικοποίηση τέτοιου είδους συμβάντων, όταν μάλιστα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και ενδεχομένως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των καταθέσεων από όλους τους εμπλεκόμενους.

Το ήθος μας, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο μας χαρακτηρίζουν και όλοι γνωρίζουν ότι παρόμοιες προσπάθειες ταύτισής μας, με τέτοιου είδους συμβάντα, πέφτει στο κενό, διότι δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μας και τις αρχές μας. Είναι προφανές ότι ο κ. Γεωργόπουλος αγνοεί την έννοια της ατομικής ευθύνης και να θυμάται, γιατί οι πολίτες θυμούνται, ότι ο ίδιος είχε συνοδοιπόρο στις προηγούμενες εκλογές αυτόν που σήμερα καταγγέλλει. Τέλος ισχύει στο ακέραιο το ρητό “μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφί μύθον ακούσης”».Για το θέμα θέση πήρε και ο γιος του δημάρχου, γνωστός δικηγόρος Γιώργος Γεωργόπουλος ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε: “Πριν λίγο καιρό είχα απευθύνει δημόσια έκκληση να μη συγχέεται η πολιτική αντιπαράθεση με πρόσωπα οικογενειών. Δυστυχώς το σημερινό περιστατικό, από συγκεκριμένο πρόσωπο, αποτέλεσε υπέρβαση κάθε ορίου. Αποτέλεσε την προσωπική επίθεση δια της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής, σε μια δημοτισσα, σε μια αγρότισσα, σε μια γυναίκα, στη μητέρα μου.

Επειδή βίωσα την τραυματική εμπειρία της μητέρας μου από την πρώτη στιγμή σήμερα, ως τη διακομιδή της από εμένα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδιου, από τις εναγώνιες προσπάθειες των γιατρών να μη «φύγει» και από την αγωνιώδη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Άργους με ασθενοφόρο, το μόνο που έχω να πω είναι αυτό, να μη συμβεί σε κανέναν. Ποτέ! Να μην αφήσουμε τη βία, λεκτική ή σωματική, να γίνει μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι παραπάνω συμπεριφορές δεν αποτελούν πολιτικό πολιτισμό και πρέπει να περιορίζονται στο περιθώριο από όλους. Αποτελούν τη χειρότερη μορφή ρατσιστικής και βίαιης συμπεριφοράς και η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται. Άμεσα και νόμιμα. Για το λόγο αυτό, οι νόμιμες διαδικασίες κατά του συγκεκριμένου προσωπου έχουν ήδη εκκινήσει και θα εξαντληθούν με κάθε νομιμο μέσο. Η μητέρα μου σήμερα ήταν τυχερή, αύριο ίσως όχι.

Η καταδίκη του περιστατικού και του «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου είναι για εμένα αυτονοητως αναμενόμενη από όλους, ασχέτως αν σχετίζονται μαζί του με κάθε τρόπο ή όχι. Η ασυλία σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και το κρύψιμο κάτω από το χαλι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα από οποιονδήποτε, μόνο πολλαπλασιασμό αυτών των περιστατικών προκαλεί. Είναι ηθική μου υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά το ΚΥ Κρανιδιου, το ΑΤ Ερμιονιδας και το ΓΝ Άργους για τον επαγγελματισμό, την αμεσότητα και τη φροντίδα τους στη μητέρα μου, αλλά και όλους εσάς για το ενδιαφέρον σας”.

Πηγή: aftodioikisi.gr