Καλαμάτα: Ακόμα ένα γεγονός ενδοσχολικής βίας με 4 άτομα να χτυπούν μαθητή στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο

Στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας οδηγήθηκε ένας 16χρονος μαθητής τον οποίο χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές, πέντε άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Πληροφορίες θέλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι μαθητές και να επέλεξαν αυτόν τον… τρόπο, να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (15/2/24), έξω από το 3ο Γυμνάσιο της Καλαμάτας, όταν ο 16χρονος, μαθητής ΕΠΑΛ, πήγε στο εν λόγω σχολείο όπως είπε στις Αρχές για να πάρει μια φίλη του. Εκεί, για αδιευκρίνιστη ακόμα αιτία πέντε άτομα, πιθανόν μαθητές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους τον εξύβρισαν και του επιτέθηκαν. Χτυπώντας με γροθιές και κλωτσιές στο σώμα, τραυμάτισαν τον 16χρονο ελαφρά, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ανάμεσα στους πέντε επιτιθέμενους κι ένας 16χρονος τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις αρχές και αναζητάτε όπως και οι γονείς του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο 16χρονος μαθητής, θύμα της επίθεσης, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει στην υπόθεση ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατατέθηκε μήνυση και έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση.

Έντονη ανησυχία από τους γονείς του 3ου Γυμνασίου

Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό με τον τραυματισμό του μαθητή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την έκρηξη της σχολικής – εφηβικής βίας, που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην πόλη! Την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που σχολούσαν τα παιδιά, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του σχολείου μας, συνέβη σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό ανηλίκου, μπροστά στα μάτια των μαθητριών/μαθητών! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε η βία να είναι η καθημερινότητα των παιδιών μας! Δεν θα επιτρέψουμε να πιστέψουν ότι αυτή είναι μία φυσιολογική κατάσταση!

Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθουν η γαλήνη και η ειρήνη στη σχολική κοινότητα της πόλης μας! Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων της πόλης με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που από την μεριά τους θα ασχοληθούν είτε εξατομικευμένα με τις ανάγκες και τις δυσκολίες των εφήβων είτε πραγματοποιώντας προγράμματα ευαισθητοποίησης για θέματα συμπεριφοράς, επίλυσης συγκρούσεων, διαχείρισης θυμού κ.α.

Επίσης, δεδομένης της δύσκολης εποχής την οποία διανύουμε  και των ψυχοπιεστικών παραγόντων (ανεργία, ενδοοικογενειακή βία κ.α.) καθίσταται επιτακτική η υποστήριξη των γονέων όσο ποτέ άλλοτε από όλες τις δομές ψυχικής υγείας της πόλης”.