ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ημερών η αποχώρηση και της ομάδας Αχτσιόγλου – Επικεφαλής της Κ.Ο που θα σχηματιστεί ο Αλέξης Χαρίτσης

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η αποχώρηση και της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το “διαζύγιο”, που ήδη προαναγγέλθηκε στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου, αναμένεται να επισημοποιηθεί έως τη Δευτέρα.

“Το πιθανότερο είναι να δοθεί ένα κείμενο στη δημοσιότητα, όπως έκανε και η Ομπρέλα” επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ, ενώ μένει να διευκρινιστεί εάν οι ανεξαρτητοποιήσεις των βουλευτών θα συνοδεύουν το εν λόγω κείμενο ή εάν οι ανεξαρτητοποιήσεις γίνουν σε δεύτερο χρόνο.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και οι επτά βουλευτές που έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο των “6+6”, δηλαδή Αχτσιόγλου, Αναγνωστοπούλου, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος, Χαρίτσης, Τζούφη και Φωτίου.

Οι “επτά” πρόκειται να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ θεωρείται πιθανόν να ενταχθούν σε αυτή την ομάδα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την Πέτη Πέρκα.

Κασσελάκης: Δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση από τους “6+6”

Το σχετικό ρεπορτάζ έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο Thessaloniki Summit 2023. Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους των στελεχών της “Ομπρέλας” που αποχώρησαν και παράλληλα για τους βουλευτές της ομάδας “6 συν 6” τόνισε ότι εφόσον παραμένουν, δουλεύουν για το κόμμα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για την αποχώρηση της “Ομπρέλας” από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “δεν έφυγε η ομάδα της ‘Ομπρέλας’, έφυγαν μερικά στελέχη που ευθυγραμμίζονται με τη συγκεκριμένη ομάδα” και συμπλήρωσε: “Ο κόσμος ο οποίος έχει δείξει την εμπιστοσύνη του με σταυρούς σε αυτά τα στελέχη της ‘Ομπρέλας’ γενικά είναι ένας κόσμος που εγώ τον ενστερνίζομαι και θεωρώ ότι έχει ακόμα χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι πολιτικές διαφωνίες είναι πολύ μικρές”.

Σχετικά με τη στάση της ομάδας “6 συν 6” τόνισε πως “κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ” και σημείωσε: “Δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση από τη μεριά τους, ή κάποια απόφαση, το οποίο κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι παραμένουν στη Βουλή και συνεχίζουν να δουλεύουν για μας. Είναι μέρος της ομάδας μας και για μένα αυτό είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη”.