Σε ισχύ από την Τετάρτη η έναρξη της μονοδρόμησης των οδών Αύρας και Μεσογείων

Σε ισχύ από αύριο, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η μονοδρόμηση των οδών Αύρας (προς νότο) και Μεσογείων (προς βορρά), ώστε να αυξηθεί ο χώρος για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης, χωρίς να μειωθούν οι θέσεις στάθμευσης.

Τη φετινή μονοδρόμηση των δύο οδών είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, η επιλογή των κατευθύνσεων έγινε για να μην επιβαρυνθεί ο φωτεινός σηματοδότης στη διασταύρωση Αύρας και Κρήτης.

02 mes avr

Με βάση την πρόταση του Τμήματος Συγκοινωνιών, Κυκλοφορίας και Σήμανσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου που έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από τις μονοδρομήσεις, εγκρίθηκαν οι ακόλουθες ρυθμίσεις: Στάθμευση και στις δύο πλευρές της οδού Αύρας μεταξύ των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου. Στάθμευση στη μία πλευρά της οδού Μεσογείων. Θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα την ώρα στην οδό Μεσογείων και στην οδό Αύρας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για τον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας και τεχνικό έλεγχο, ώστε να εκδοθεί απόφαση και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.