Έναρξη του 11ου Καλαματιανού καρναβαλιού με κέφι και διάθεση για ξεφάντωμα… (vid)

Με κέφι και διάθεση για διασκέδαση μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές ετοιμάζονται να υποδεχτούν την Αποκριά και τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας , η Κ.Ε. Φάρις και η Καρναβαλική Επιτροπή.

Έτσι σήμερα έδωσαν το παρών στην τελετή έναρξης στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου με την Πριγκίπισσα Ιζαμπώ να έχει αυτό το ρόλο, ενώ το τετραμελές συγκρότημα ταλαντούχων μουσικών Alcatrash, που έχουν ξεχωρίσει μέσα από τα live τους και τις τηλεοπτικές εκπομπές που συμμετέχουν, παρουσίασαν ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Όλο αυτό το διάστημα θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις, και καρναβαλικά και θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια με συμμετοχή μικρών και μεγάλων, συναυλίες και παραδοσιακά γλέντια, όπως επιβάλλει η Αποκριά. Φέτος μάλιστα στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και καρναβαλική ποδηλατοβόλτα από την Κεντρική Πλατεία μέχρι την προκυμαία του λιμανιού, αλλά και αποκριάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την ορχήστρα να εμφανίζεται… μεταμφιεσμένη, και με είσοδο ελεύθερη αποκλειστικά για μεταμφιεσμένους!

Μέσα από ένα τελετουργικό, η ίδια κάλεσε τον πρόεδρο της Φάρις Σωτήρη Κριτσωτάκη για να κηρύξει την έναρξη του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, τονίζοντας πως οι πρωταγωνιστές του θεσμού είναι οι ίδιοι οι καρναβαλιστές. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση των γκρουπ παίρνοντας τη σκυτάλη της εκδήλωσης οι  «Alcatrash».

Την Τελετή Έναρξης του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού παρουσίασαν ο Παναγιώτης Δραγκιώτης και η Ελένη Λιάσκα.