Πατέρας και γιος καλλιεργούσαν φυτεία χασίς με 16 δενδρύλλια

Στο Κουρτάκι του Δήμου Μεσσήνης, στη θέση Σπαρτόραχη, ένας 71χρονος από την περιοχή και ο 43χρονος γιος του κατηγορούνται ότι καλλιεργούσαν φυτεία χασίς με 16 δενδρύλλια ύψους μέχρι 2,10 μέτρα.

Ο πατέρας μάλιστα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης -ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε πετάξει στην προαναφερόμενη περιοχή το ελικόπτερο της Αστυνομίας για να εντοπίσει τυχόν καλλιέργειες χασίς. Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και 188 γραμ. χασίς, τα οποία οι κατηγορούμενοι πατέρας και γιος φέρονται ότι είχαν προλάβει να συγκομίσουν από τα φυτά.   

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή Σπαρτόραχη, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε 2 ειδικά διαμορφωμένους χώρους να καλλιεργούνται στο έδαφος 6 δενδρύλλια χασίς ύψους έως 2,10 μέτρα. Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν φυτεμένα σε γλάστρες ακόμα 10 δενδρύλλια χασίς ύψους έως 80 εκατοστά. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι καλλιεργητές είχαν πρόσφατα συγκομίσει ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 188 γραμμάρια, η οποία κατασχέθηκε. Ο 71χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας και χθες Παρασκευή, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.