Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-1: Έχασε την ευκαιρία, έμεινε στην κορυφή και παίζει τα ρέστα του στο “Γ. Καραϊσκάκης” (vid)

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε 1-0 του ΠΑΟΚ τελικά αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο με τους πράσινους να χάνουν σωρεία ευκαιριών στο δεύτερο μέρος, να έχουν δοκάρι με τον Μαντσίνι ενώ ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Σένκεφελντ στο 86′.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Εκτός πλην του τιμωρημένου Κουρμπέλη έμειναν οι Μάγκνουσον, Πέρεθ και Παλάσιος.

Ο Γιοβάνοβις παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 και στην κορυφή ως δίδυμο τους Σπόραρ και Ιωαννίδη.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά. Ο Σάρλια πήρε τη θέση του Μάγκνουσον στα στόπερ δίπλα στον Σένκεφελντ. Στο κέντρο ο Τσόκαϊ αγωνίστηκε βασικός αντί του Πέρεθ με τον Τσέριν να είναι δίπλα του. Ο Μπερνάρ ξεκίνησε ως αριστερό χαφ και ο Μαντσίνι ως δεξί χαφ με τους Ιωαννίδη-Σπόραρ να είναι το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ είχε και αυτός αρκετές απουσίες και έπαιξε με μια σύνθεση “ανάγκης” και για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας τους Κεντζιόρα-Νάσμπεργκ.

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τον Λύρατζη να παίζει στα δεξιά και τον Ράφα Σοάρες αριστερά ενώ οι Κεντζιόρα – Νάσμπεργκ ήταν το δίδυμο των στόπερ.

Στο κέντρο έπαιξαν οι Ντάντας με τον Φελίπε Σοάρες με τον Καντουρί να παίζει μπροστά τους, τον Κωνσταντέλια στα αριστερά και τον Ζίβκοβιτς δεξιά με τον Ολιβέιρα να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

«Λαβωμένος» αλλά ακόμη «ζωντανός»! Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ, όμως το αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια τον κρατά με τον πρώτο λόγο στη «μάχη» για τον τίτλο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς με τους Θεσσαλονικείς (Μαντσίνι) αλλά δεν έδειξαν την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, κόντρα στον «δικέφαλο» που πάλεψε παρά τις απουσίες του και ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος με τον Τόμας.

EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα, το «τριφύλλι» βρήκε απέναντί του έναν εκπληκτικό Κοτάρσκι. Σταμάτησε τα τετ α τετ του Σπόραρ και του Μπερνάρ, ο Μαντσίνι είχε δοκάρι και ουσιαστικά η ευκαιρία για να πάρει τεράστιο προβάδισμα τίτλου ο Παναθηναϊκός, σπαταλήθηκε. Με τον ΠΑΟΚ να μένει ζωντανός στο κυνήγι της 3ης θέσης.

Επιπλέον πρόβλημα για τους «πράσινους», η αποβολή του Μπαρτ Σένκεφελντ στο 84’, ο οποίος και δε θα αγωνιστεί στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη.

Η αναμέτρηση άρχισε με αρκετά δυνατές μονομαχίες. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο ματς, για να πάρουν τα ηνία. Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν νωρίς, καθώς στο 9’ ήρθε το 1-0. Ο Σπόραρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Σπρώχτηκε και βρέθηκε στο έδαφος, όμως δε διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, γύρισε την μπάλα στον Μαντσίνι κι ο Αργεντινός την έστειλε στη γωνία του Κοτάρσκι για να ανοίξει το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ αμέσως προσπάθησε να ανεβάσει την πίεσή του και να πάρει τα ηνία, κυρίως με στατικές φάσεις. Ο Ολιβέιρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ στο 11’. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πίεση ψηλά και να ψάχνουν τρόπους να δημιουργήσουν κινδύνους, χωρίς να τα καταφέρνουν.

Στο 28’ ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα, ο Σπόραρ βρήκε την μπάλα αλλά κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή στιγμή στο 39’, όταν ο Σοάρες έκανε τη σέντρα, ο Τόμας έπιασε το σουτ, με τον Μπρινιόλι σωτήρια να διώχνει.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με δική του σημαντική ευκαιρία. Ο Μπερνάρ ουσιαστικά βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι από πλάγια θέση και πιεζόμενος, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Το δεύτερο μέρος είχε την ίδια μορφή στην αρχή του. Ο ΠΑΟΚ πίεζε, αλλά η πρώτη μεγάλη φάση ήταν των γηπεδούχων. Στο 53’ ο Ιωαννίδης έβγαλε τετ α τετ με όμορφο τρόπο τον Σπόραρ, αλλά ο Σλοβένος δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Κοτάρσκι να τον σταματά.

Οι φιλοξενούμενοι τελικά ήταν αυτοί που ισοφάρισαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα! Ο Μπράντον Τόμας από τα αριστερά άρχισε την προσπάθειά του, συνέκλινε και τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Ο Παναθηναϊκός αμέσως άλλαξε πράγματα με τον Ρούμπεν να μπαίνει στο ματς αντί του Σπόραρ. Ο Μπερνάρ στο 62’ έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο εκπληκτικός Κοτάρσκι τον σταμάτησε σε τετ α τετ!

EUROKINISSI

Το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν, όμως ο Κοτάρσκι έμοιαζε ανίκητος. Ο Τσέριν έκανε κακό τελείωμα σε γύρισμα του Μαντσίνι, ενώ στο 71’ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Ζίβκοβιτς να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να σώζει την ομάδα του.

Στο 80ο λεπτό οι «πράσινοι» είχαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία με τον Μαντσίνι! Ο Αργεντινός σούταρε με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά μετά οι ισορροπίες άλλαξαν, όταν ο Σένκεφελντ έκανε μαρκάρισμα σκληρό και πέρα από φάουλ είδε και την κόκκινη κάρτα. Αφήνοντας σε κρίσιμο σημείο την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι όποιες προσπάθειες στα επόμενα λεφτά δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με το 1-1 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΠΑΟ – ΠΑΟΚ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Μαντσίνι (86’ Παλάσιος), Τσόκαϊ (86’ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74’ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης, Σπόραρ (62’ Ρουμπέν).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (81’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71’ Σβαμπ), Φελίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28’ λ.τρ. Μπράντον Τόμας).

Τα highlights του παιχνιδιού: