ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή (vid)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, με τις δύο ομάδες να μένουν «κολλημένες» στο 0-0. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τους Ερυθρόλευκους και έχασε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά το 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, με την Ενωση να παραμένει ισόβαθμη με το Τριφύλλι, έχοντας αμφότεροι από 77 πόντους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για την ΑΕΚ, καθώς στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας κέρδισε την Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια και την έριξε από την πρώτη θέση, ενώ απόψε την κράτησε στο 0-0 και της στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή.

Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα είχαν ευκαιρίες για να πάρουν ακόμα και τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι, με το 0-0 να τους κρατάει στο +3 από τον ΠΑΟΚ στη μάχη της τρίτης θέσης. Την επόμενη αγωνιστική, προτελευταία του φετινού πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός παίζει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και η ΑΕΚ με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τους Μοχαμάντι, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας. Ο Σιμάνσκι ήταν μπροστά από τα σέντερ μπακ, με τους Αμραμπατ και Γκατσίνοβιτς στα δύο άκρα και τον Γιόνσον πίσω από τους Τσούμπερ και Γκαρσία. Από την άλλη, ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Σαμασέκου και Χουάνγκ ήταν στην τριάδα των χαφ, με τους Φορτούνη και Μπιέλ στα δύο άκρα και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Ευκαιρία με Μπακαμπού, απάντησε ο Γκαρσία

Το πρώτο 20άλεπτο στη Νέα Φιλαδέλφεια κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τους Πειραιώτες να έχουν κλείσει πολύ καλά τους χώρους προς την εστία του Τζολάκη και τους Κιτρινόμαυρους να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως μέσα από στημένες φάσεις. Στο 21’ είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι και μάλιστα άνηκε στον Ολυμπιακό και τον Μπακαμπού.

Οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μπιέλ άνοιξε στον Αφρικανό επιθετικό, αυτός έκανε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης «πέταξε» και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απάντησε με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ένωσης μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τζολάκης έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 39’ ο Γκαρσία «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ της «ερυθρόλευκης» άμυνας και βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει, καθώς ο Ροντινέι έκλεισε γρήγορα και τον έκοψε, πριν εκτελέσει.

Στο 45’ ο Ολυμπιακός έφτασε σε θέση βολής με τον Γιαν Εμβιλά, αλλά το σουτ που έκανε ο Γάλλος μέσος μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Ενωσης, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έφυγε ψηλά άουτ, με το πρώτο ημίχρονο στην Opap Arena να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ζοσέ Ανιγκό έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, με τον Ντόι να παίρνει θέση του Μπα, που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Διπλή ευκαιρία με Σαμασέκου και Μπιέλ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και πίεσε την άμυνα των Πειραιωτών, αλλά χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό μάλιστα στο 57΄να χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία να κάνει το 1-0. Ο Σαμασέκου σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, ο Μπιέλ πήρε το… ριμπάουντ και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Μετά την ευκαιρία του Ισπανού ο Αλμέιδα έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τους Μάνταλο και Πινέδα να παίρνουν τις θέσεις των Τσούμπερ και Γιόνσον. Στο 64ο λεπτό ο Ανιγκό απάντησε με τον Μασούρα αντί του Μπιέλ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Μπακαμπού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR για οφσάιντ του Αφρικανού φορ. Στο 76’ ο Ζοσέ Ανιγκό έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Κασάμι και Ελ Αραμπί αντί των Σαμασέκου και Ελ Αραμπί, με τον Αλμέιδα να απαντάει με τους Πάολο Φερνάντες και Ελίασον να παίρνουν τις θέσεις των Γκατσίνοβιτς και Μοχαμάντι.

Στο 88’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της ΑΕΚ σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε από τον Τζολάκη, αλλά ο Εμβιλά απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ένα λεπτό αργότερα οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μασούρας έδωσε στον Κασάμι, αλλά αυτός δεν κατάφερε να εκτελέσει.

Στο 89’ ο Ανιγκό ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βρουσάι αντί του Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, με τον Αλμέιδα στο 90+3’ να βάζει στο ματς και τον Ζίνι αντί του Αμραμπατ. Στο 90+6’ η ΑΕΚ απείλησε με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ενωσης βγήκε στην κόντρα, συνέκλινε και σούταρε, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις ομάδες στο 0-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81΄ Ελίασον), Βίντα, Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Γιόνσον (61΄ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (90΄ Ζίνι), Τσούμπερ (46΄ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Μπα (46΄ Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (76΄ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89΄ Βρουσάι), Μπιέλ (65΄ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76΄ Ελ Αραμπί).

Τα highlights του παιχνιδιού: