Πέγκυ Νίκα: Παρούσα στα εγκαίνια του παραρτήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά

Το παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά εγκαινιάστηκε χθες.

Μια βιβλιοθήκη που ήδη έχει αγκαλιαστεί από τα σχολεία και την τοπική κοινωνία με τους τίτλους των βιβλίων συνεχώς να αυξάνονται, ενώ σχεδιάζεται και η σύνδεση της με την πλούσια βιβλιοθήκη που ο έχει ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Πυρσός».

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους τους συντελεστές, όπως και να έχουν το φωτισμό του Χριστού.
Στην συνέχεια η υπεύθυνη του Παραρτήματος Γαρυφαλιά Τεριζάκη, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους σημειώνοντας πως στην πεντάμηνη λειτουργία της την έχουν επισκεφθεί 27 σχολικές μονάδες με 904 μαθητές και 84 εκπαιδευτικούς, πέρα από τις διαδικτυακές επισκέψεις.

Μέχρι τώρα έχει 219 μέλη και συνεχώς αυξάνονται, ενώ συμπλήρωσε πως παράλληλα γίνονται δράσεις με συλλόγους και σχολεία. Κλείνοντας τόνισε πως το αποτέλεσμα που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα συνεργατικής δουλειάς.

Από την πλευρά της η διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Μάγδα Σουλιώτη τόνισε πως στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια μικρή και ευέλικτη βιβλιοθήκη και αυτό επιτεύχθηκε. Μένουν, είπε, να καταλογογραφηθούν 1500 βιβλία ακόμη όπως και να γίνει ενσωμάτωση με τη βιβλιοθήκη του Πυρσού. Ενώ προανήγγειλε ότι την περίοδο 2023 -24 θα έρθει και επιπλέον προσωπικό.

Η πρόεδρος του Πυρσού Μαίρη Γκότση επισήμανε πως για να γίνει αυτή η βιβλιοθήκη ήταν αρκετή μια καρμική στιγμή, μια συνάντηση που είχε σε μια τυχαία εκδήλωση με την κ. Κουμάντου.
Από την πλευρά της η Πιπίνα Κουμάντου, πρόεδρος στο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν και εργάστηκαν για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. Ενώ τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν και άλλα παραρτήματα στο νομό.

Τέλος η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Τόνια Αράχωβα, παρατήρησε ότι όλη αυτή την προσπάθεια την πλαισιώνουν γυναίκες οι οποίες ξέρουν να διεκδικούν και να πετυχαίνουν. Τόνισε ότι είναι μεγάλη τους χαρά να εγκαινιάζεται η βιβλιοθήκη αυτή, αφού αυτό που θέλουν είναι η εξωστρέφεια και η σύνδεση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης με τη κοινωνία.
Ακολούθησε η κοπή της κορδέλας και η ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης.