Επιτυχημένο το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 στην Κεντρική Πλατεία – Βας. Γεωργίου της πόλης.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 370 μαθητές όλων των ηλικιών Δημοτικού – Γυμνασίου- Λυκείου οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε 42 ομάδες.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κρατήθηκε σε μέγιστο επίπεδο από τις δημιουργίες των νέων επιστημόνων που μας απέδειξαν για μία ακόμη φορά, πώς μπορούν να έχουν λόγο και συγκεκριμένη άποψη για την επίλυση των προβλημάτων σε διάφορους τομείς που αφορούν τη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος ώστε να αναπτυχθούν.

Κατά το Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν και να αναπτυχθούν σε έξυπνες πόλεις, συστήματα ευφυούς Γεωργίας, πειράματα φυσικής, πειράματα χημείας κ.ά..

Στην έναρξη του Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Καλαμάτας Παναγιώτης Πετρόπουλος.