Ο Γιάννης Σαραντάκος διευθυντής του Action 24 αναλύει και σχολιάζει το πολιτικό σκηνικό το οποίο βρίσκεται σε… αναταραχή (vid)

Με την χώρα σε κλοιό κινητοποιήσεων σε τρία μέτωπα που θέλουν παιδεία, υγεία και πρωτογενή τομέα στην πρώτη γραμμή, τα αντανακλαστικά και η βούληση της κυβέρνησης να δώσει λύσεις τα χρόνια προβλήματα, δοκιμάζονται. Στο «μικροσκόπιο» των πολιτών βεβαίως και η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα των αγροτών χαρακτήρισε έφερε πιο ψηλά στην ατζέντα του προβληματισμού ο Γιάννης Σαραντάκος. Ο έγκριτος δημοσιογράφος του ACTION 24 σχολιάζοντας τις αγροτικές διεκδικήσεις και τα μέτωπα που εξελίσσονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης στάθηκε στην «αμήχανη στάση της Ευρώπης να δώσει λύση» με διαδηλώσεις που εξελίσσονται «σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι τον προθάλαμο της αίθουσας όπου συνεδρίαζαν οι 27, κι όμως δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί τους…»! Στρέφοντας το βλέμμα εντός ελληνικών συνόρων ο κ. Σαραντάκος εκτίμησε πως με τις ανακοινώσεις και τα μέτρα που θα εξαγγείλει στην αυριανή του ομιλία ο Πρωθυπουργός στη Βουλή «θα ανακοπεί το κύμα των κινητοποιήσεων».

Εκτίμησε δε πως «το θέμα στην παιδεία δεν φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη ένταση γιατί υπάρχει μια ισχυρή βούληση των Ελλήνων πολιτών -όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις – να γίνουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια». Το γεγονός αυτό ενισχύει την πεποίθηση πως ο Νόμος θα περάσει μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το «By Pass ήρθε με την επιλογή Πιερρακάκη να γίνουν οι εξετάσεις ψηφιακά».

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Η XΑΛΑΡΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Καθώς επαφές, ζυμώσεις και βολιδοσκοπήσεις των τριών κομμάτων ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου συνεχίζονται και ήδη φαίνεται να «κλειδώνουν» τα πρώτα ονόματα, ο φόβος των κομμάτων έχει η χαλαρή ψήφος.

Το ενδιαφέρον περιστρέφεται κυρίως στην πιθανότητα κάμψης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. «Μια κυβέρνηση πάντα φθείρεται γιατί κυβερνά, κάνει λάθη, κάνει παραλήψεις, έχει αστοχίες.» Μια φθορά την οποία ο έγκριτος δημοσιογράφος της τηλεόρασης ACTION24 χαρακτήρισε φυσιολογική για όλους αυτούς τους λόγους και έστρεψε το ενδιαφέρον στην αντιπολίτευση διερωτώμενος ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα την καρπωθεί!

«Εάν θα έχει μια κάμψη η ΝΔ από το 40% δεν είναι βέβαιο ότι το εισπράξει η αντιπολίτευση»

Και καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πως διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο αφού «όπου φτώχεια και γκρίνια…» «…Μια κυβέρνηση που κυβερνά για χρόνια και παραμένει σε ποσοστά κοντά στο 40%, αυτό προβληματίζει τους άλλους.» ανέφερε για να υπογραμμίσει τη προειδοποιητική στάση του κου Παππά προς τον Κασσελάκη, τον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος της Αριστεράς, λέγοντας «Ο κ. Παππάς είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν αρέσουμε, πάμε αλλιώς». Αντιλαμβάνεστε όταν αυτό έρχεται ως ο καμπανάκι. Υπάρχει φτώχια δημοσκοπική», είπε καταλήγοντας.