Ολυμπιακός: Κάναν και Πίτερς συνεχίζουν στα ερυθρόλευκα – Τέλος οι Μπλακ και

Ο Αϊζέια Κάναν έκανε ένα post για την παραμονή του και ακολούθησαν οι χαρούμενες αντιδράσεις του Ολυμπιακού, αλλά και μερίδας των συμπαικτών του.

Ο Αϊζέια Κάναν όπως και ο Άλεκ Πίτερς, θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά. Η παραμονή των δύο Αμερικανών στο ΣΕΦ ήταν ειλημμένη απόφαση, ενώ και ο ίδιος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν είχε ρωτηθεί για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς είχε δηλώσει πως αν μπορούσε θα κρατούσε όλους τους παίκτες από περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού.

Οι δύο αθλητές αποδείχθηκαν εξαιρετικοί στο ρόλο που τους έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον πρώτο να είναι μάλιστα πρωταγωνιστής στη Euroleague, παρότι “κόπηκε” από τη 12άδα στα play off της Basket League.

Ο Ολυμπιακός “κλείδωσε” έτσι δύο ακόμη θέσεις στο ρόστερ του και περιμένει την εξέλιξη με τον Σλούκα, για να ολοκληρώσει από νωρίς την ομάδα της νέας σεζόν.

Έτσι, το rotation των ξένων δεν θα αλλάξει σε ό,τι αφορά στις δικές τους περιπτώσεις, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να διατηρεί σε μεγάλο ποσοστό αναλλοίωτο τον κορμό του Ολυμπιακού. Ο μοναδικός αστερίσκος (για το τυπικό της υπόθεσης το αναφέρουμε) αφορά στο NBA out που έχει ο Άλεκ Πίτερς στο δικό του συμβόλαιο, ένας όρος που λήγει στις 30 Ιουλίου.

Βάσει των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάτι για εκείνον στο ΝΒΑ -δεν το αποζητά κι ο ίδιος άλλωστε.

Ο Αμερικανός γκαρντ πανηγύρισε την παραμονή του στην ομάδα με ανάρτηση που έκανε στα social media, ανεβάζοντας διάφορες φωτογραφίες του με τα ερυθρόλευκα.

Το post σχολίασαν σε πανηγυρικό τόνο ο επίσημος λογαριασμός της ΚΑΕ Ολυμπιακός, όσο και συμπαίκτες του που χάρηκαν μαζί του για την παραμονή του, όπως οι Μουστάφα Φαλ, Τόμας Γουόκαπ και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως τη σεζόν 2022/23 ο Κάναν μέτρησε 6.3 πόντους (38.2% τρίποντο), 1 ριμπάουντ και 0.9 ασίστ κατά μέσο όρο σε 39 παιχνίδια της EuroLeague, ενώ αντίστοιχα ο Πίτερς είχε 4.6 πόντους (41.1% τρίποντο) και 2.5 ριμπάουντ σε 37 ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες συνεχίζουν να ασχολούνται εντατικά με την υπόθεση του Κώστα Σλούκα, αφού η τετράωρη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι της ομάδας, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος με τον Έλληνα γκαρντ στην Arcadia δεν έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα, με τις δύο πλευρές να αναμένεται να κάνουν νέο ραντεβού.

Την ίδια ώρα, στον Ολυμπιακό περιμένουν την αποδέσμευση του Νίκολα Μίροτιτς από την Μπαρτσελόνα, αφού τα έχουν βρει σε μεγάλο βαθμό με τον Μαυροβούνιο φόργουορντ, για να καλύψουν το κενό που άφησε ο Σάσα Βεζένκοβ, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Τέλος οι Μπλακ και Μπόλομποϊ από τους ερυθρόλευκους

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Ταρίκ Μπλακ (31 χρόνων, 2.06 μέτρα), με τους “ερυθρόλευκους” να τον ευχαριστούν μετά τη λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε τον Ταρίκ Μπλακ (31 χρόνων, 2.06 μέτρα), τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στον σύλλογο και του ευχήθηκε καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του.

Έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία με τον Ολυμπιακό, όπου πανηγύρισε όλους τους εγχώριους τίτλους, ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό της EuroLeague, ο Αμερικανός ψηλός δεν θα φορά την “ερυθρόλευκη” φανέλα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του πιθανόν να είναι η Αναντολού Εφές, καθώς δημοσίευμα από τη Σερβία συνέδεσε τις δύο πλευρές το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός: “Ταρίκ Μπλακ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στην ομάδα! Καλή τύχη!”

Η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Τζοέλ Μπόλομποϊ ολοκληρώθηκε και το μεσημέρι της Τετάρτης (5/7) η ερυθρόλευκη ΚΑΕ τον αποχαιρέτησε.

“Τζοέλ σε ευχαριστούμε για όσα προσέφερες στην ομάδα. Καλή τύχη στα μελλοντικά σου εγχειρήματα”, έγραψε η ερυθρόλευκη ΚΑΕ στο Twitter.

Τη σεζόν 2022/23 ο 29χρονος ψηλός μέτρησε 3.8 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 35 παιχνίδια της EuroLeague με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αντίστοιχα, στην Basket League είχε 5.6 πόντους και 4.9 ριμπάουντ σε 32 αναμετρήσεις. Με τους ερυθρόλευκους κατέκτησε τρεις εγχώριους τίτλους (σ.σ. Super Cup, Κύπελλο και πρωτάθλημα).