Ντίνος Μήτογλου: Στους 16 μήνες η ποινή του μέσω CAS – Διαθέσιμος για το Μουντομπάσκετ – Τέλος ο Ματέους Πονίτκα

Ο διεθνής Έλληνας μπασκετμπολίστας είχε τιμωρηθεί από τη FIBA με 32 μήνες αποκλεισμό λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας αλλά σήμερα το CAS, στο οποίο προσέφυγε ο αθλητής, ανακοίνωσε ότι η ποινή του πέφτει στο μισό (16 μήνες). 

Αυτό σημαίνει ότι ο Μήτογλου θα μπορεί να κλειθεί από τον Δημήτρη Ιτούδη για το Μουντομπάσκετ που αρχίζει τον Αύγουστο και φυσικά θα επιστρέψει στα γήπεδα από την νέα αγωνιστική περίοδο με τον νέο του σύλλογο. 

Ο Μήτογλου εκπροσωπήθηκε στο CAS από τους  δικηγόρους του, τους  Σοφοκλή Πιλάβιο και Τζέικομπ Χάουαρντ.

Βάσει της απόφασης της FIBA ο αποκλεισμός του  έληγε στις 25 Νοεμβρίου 2024, καθώς σε δείγμα του τον Μάρτιο του 2022 βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία μεθανδιενόνη.

«Το CAS σήμερα ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA που αφορά τον Ντίνο Μήτογλου και μείωσε την ποινή του σε 16 μήνες. Στο πρακτικό σκέλος, ο Ντίνος είναι ελεύθερος να αγωνίζεται από την 28.7.2023» έγραψε στα social media ο παίκτης.

Για τον Έλληνα άσο έχει δείξει ενδιαφέρον ο Παναθηναϊκός στον οποίο είχε παίξει από το 2017 έως το 2021. 

Τέλος ο Ματέους Πονίτκα

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ξεκαθαρίζει την εικόνα του ρόστερ του με τα κομμάτια που συνέθεσαν το παζλ της περασμένης σεζόν να αποχωρούν το ένα μετά το άλλο.

Ο Ματέους Πονίτκα μετά από μία σεζόν συνεργασίας με τους «πράσινους» είναι πλέον ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι «πράσινοι»  ευχαρίστησαν τον Πολωνό γκαρντ (που δεν ικανοποίησε) μέσω του επίσημου λογαριασμού τους και του ευχήθηκαν καλή τύχη.