Με μεγάλη επίθεση ρουκετών στο Τελ Αβίβ απαντά η Χαμάς στους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών (vid)

Επίθεση με μπαράζ ρουκετών εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου η Χαμάς στο Τελ Αβίβ, με τις Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ να ανακοινώνουν ότι πρόκειται για απάντηση στον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επίθεση ενεργοποίησε το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι στιγμής αναφέρθηκε έως στιγμής ένας 22χρονος τραυματίας από την επίθεση της Χαμάς στη Χολόν, προάστιο του Τελ Αβίβ.

«Δεν θα υπάρξουν νέες ανταλλαγές»

Ο Σαλέχ Αλ Αρούρι, ένα εκ των ηγετικών στελεχών της Χαμάς, διαμήνυσε το Σάββατο μέσω του Al Jazeera, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες ανταλλαγές Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστινίους κρατουμένους αν δεν προηγηθεί πλήρη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τη Χαμάς στο Κατάρ, για την παράταση της εκεχειρίας, απείλησε με επέκταση του πολέμου στη νότια Γάζα. Τυχόν χερσαία επίθεση στη νότια Γάζα, την οποία αναμένουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, θα αποτελέσει σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

Το Ισραήλ χτυπά περιοχές για πρώτη φορά

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε ότι οι IDF χτυπούν περιοχές της Γάζας «που δεν είχαν ακόμα χτυπήσει από την αρχή του πολέμου», προειδοποιώντας τους ανώτερους διοικητές της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας, αναφέρουν οι Times of Israel.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες δραστηριοποιούμαστε και σε περιοχές που δεν επιχειρούσαμε τον τελευταίο μήνα και αυτό θα ενταθεί. Αυτή η δράση θα φτάσει σε κάθε περιοχή που χρειάζεται. Πάμε για την πλήρη εξάλειψη της οργάνωσης της Χαμάς», διεμήνυσε ο Γκάλαντ, μιλώντας σε εφέδρους κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Τουλάχιστον 13 νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ

Την ίδια ώρα, ισραηλινά μαχητικά έκαναν επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ.

«Τα θύματα διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλ Άουντα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια», μεταδίδει το WAFA.

Τον απολογισμό των θυμάτων στον καταυλισμό Νουσεϊράτ επιβεβαιώνει ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.