Κύπελλο Ελλάδος: Καλαμάτα-Προοδευτική 1-0, άνετη πρόκριση και στη επόμενη φάση με πρωταγωνιστή τον Βασιλόγιαννη

Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου επίσημου παιχνιδιού της “Μαύρης Θύελλας” στο οποίο επικράτησαν με 1-0 της Προοδευτικής για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος στο πλαίσιο της 3ης φάσης του θεσμού. Έτσι οι μελανόλευκοι κατάφεραν να περάσουν στην πέμπτη φάση του θεσμού αφού περνούν μπάι από την τέταρτη.

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις όσο αναφορά την εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές εντός αγωνιστικού χώρου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων επικρατώντας κατά κράτος των αντιπάλων τους δημιουργόντας τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, στο 1΄και 9΄ με πρωταγωνιστή τον πρώην μελανόλευκο και κορυφαίο για την ομάδα του Μπάμπη Παυλίδη, στο 35΄με τον Φάζο και στο 38΄με τον Ευθυμίου και στις τέσσερις περιπτώσεις ο Ταϊρης σταμάτησε τους αντιπάλους του. Ενώ από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έφτασαν δύο φορές κοντά στο να σκοράρουν με τους Πασσά στο 15΄ και τον Αρναρέλλη στο 15΄. Αυτή ήταν η εικόνα που είχε να κάνει με το αγωνιστικό αποτύπωμα των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Επεισόδια κατά την διάρκεια του παιχνιδιού

Το ματς σημαδεύτηκε από επεισόδια που έγιναν με οπαδούς της Προοδευτικής που βρέθηκαν να περιφέρονται γύρω από το Στάδιο στο ημίωρο της αναμέτρησης και προσπαθώντας να εισβάλουν με κάποιο τρόπο στο γήπεδο.

Οι Κορυδαλλιώτες πέταξαν φωτοβολίδες, καπνογόνα, μπουκάλια και πέτρες στους οπαδούς της Καλαμάτας, οι οποίοι ανταπέδωσαν και για αρκετά λεπτά υπήρξε ένταση στην κεντρική είσοδο του Σταδίου.

Τελικά με την επέμβαση της αστυνομίας τα επεισόδια σταμάτησαν και μάλιστα οι οπαδοί της Προοδευτικής φυγαδεύτηκαν και δεν μπήκαν καν μέσα στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα!

Το γκολ και η καθολική επικράτηση

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μπήκε πιο δυνατά και στο 51′ άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό σε δημιουργία γκολ…

Ο Πασσάς με τον Αρναρέλλη έπαιξαν με κινηματογραφικό τρόπο την μπάλα για να φτάσει ύστερα από παρέμβαση του τελευταίου στον Βασιλόγιαννη ο οποίος απέναντι από τον Αστρά δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στο βάθος της εστίας γράφοντας το 1-0 για την “Μαύρη Θύελλα”.

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική όσο αναφορά τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού η Καλαμάτα ανέβασε τον αγωνιστικό της ρυθμό δημιουργόντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Τάτο στο 61΄ και Πασσά στο 94΄ οι οποίοι και τις δύο φορές θα μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ απέναντι σε μια Προοδευτική που περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου αφού δεν της επετράπη να απειλήσει σχεδόν καθόλου παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα, στην προκειμένη περίπτωση την πρόκριση στον θεσμό του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

Καλαμάτα: Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Παπατόλιος, Λουπάνο, Αναστασόπουλος, Μπενίτες, Τάσος, Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης, Πασάς.

Προοδευτική: Αστράς, Παντίδος, Φάζος, Ποτουρίδης, Σίνκελ, Νταβιώτης, Μαρκοπουλιώτης, Μεγαρίτης, Παυλίδης, Ευθυμίου, Γιαννιτσάνης.

Θυμίζουμε ότι οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας, το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση κι αν δεν υπάρξει νικητής τότε θα έχουμε τη διαδικασία των πέναλτι.

Κύπελλο Ελλάδας – 3η φάση

Τετάρτη 28/9 – 16:00

Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 3-0 α.α
Άγιος Νικόλαος – Επισκοπή 0-0 κ.δ 4-3 Πέναλτι Τελικό
Καλαμάτα – Προοδευτική 1-0 Τελικό
Βέροια – Χανιά 1-1 κ.δ Παράταση 2-1 Τελικό
Τηλυκράτης Λευκάδας – ΟΦ Ιεράπετρας 1-1 κ.δ 4-5 Πέναλτι Τελικό
Ηρακλής – Νίκη Βόλου 0-0 κ.δ 4-5 Πέναλτι Τελικό
Ηλιούπολη – Καλλιθέα 1-2 Τελικό

Κυριακή 2/10 – 16:00

Βύρων Καβάλας-Παναχαϊκή
Ιωνικός Ιωνίας-Διαγόρας Βραχνεΐκων
Απόλλων Σμύρνης-Κηφισιά
Αλμυρός Γαζίου-ΠΟ Ελασσόνας
Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕΛ
ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Πανθρακικός

Τετάρτη 5/10 – 16:00

Μακεδονικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Αιγάλεω-Πανσερραϊκός
Διαγόρας-Απόλλων Πόντου
Αστέρας Σταυρού-Αλμωπός Αριδαίας

Προκρίθηκαν άνευ αγώνα στην 4η φάση:

Πανελευσινιακός
Απόλλων Παραλιμνίου
Θεσπρωτός

Ζευγάρια τέταρτης φάσης

  • ΟΦ Ιεράπετρας – Απόλλων Σμύρνης / Κηφισιά
  • Θεσπρωτός – Βέροια
  • Μακεδονικός / Αναγέννηση Καρδίτσας – Διαγόρας/ Απόλλων Πόντου
  • Απόλλων Λάρισας / Εργοτέλης – Καλλιθέα
  • Άγιος Νικόλαος – Νίκη Βόλου
  • Αλμυρός / Ελασσόνα – ΠΑΟΚ Κρηστώνης / Πανθρακικός

Πρόκριση άνευ αγώνος στην πέμπτη φάση

  • Βύρων Καβάλας – Παναχαϊκή
  • Ναυπακτιακός Αστέρας – ΑΕΛ
  • Αιγάλεω – Πανσερραϊκός
  • Ιωνικός Ιωνίας – Διαγόρας Βραχνέικων
  • Πανελευσινιακός
  • Καλαμάτα
  • Απόλλων Παραλιμνίου
  • Αστέρας Σταυρού – Αλμωπός Αριδαίας

Φιναλίστ πέμπτης φάσης: ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία, Λεβαδειακός, Καλαμάτα, Πανελευσινιακός, Απόλλων Παραλιμνίου

Φιναλίστ έκτης φάσης: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός.