Ο Μελισσανίδης κάλεσε όλους τους προέδρους στα εγκαίνια της OPAP ARENA , ποιοι θα… λάμψουν με την παρουσία ή την απουσία τους

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάλεσε όλους τους προέδρους της Super League στα εγκαίνια της OPAP ARENA, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 20.00.

Στην ΑΕΚ, περιμένουν πως και πως τα εγκαίνια του γηπέδου αύριο (30/9, 20.00).

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΑΕΚ έχει προσκαλέσει στα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του γηπέδου όλους τους προέδρους – ιδιοκτήτες της Super League. Πλέον, μένει να δούμε ποιοι από τους καλεσμένους θα… λάμψουν με την παρουσία ή την απουσία τους.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει καλέσει τους φίλους της που θα βρεθούν στα εγκαίνια, να πάνε όσο το δυνατόν νωρίτερα στην OPAP Arena με τις θύρες να ανοίγουν τρεις ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, δηλαδή στις 17:00.

Η ΕΡΤ 3 θα έχει ζωντανή μετάδοση από τις 20.00. Θυμίζουμε ότι από την Ένωση έχει γίνει γνωστό ότι παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι οι Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα (3/10, 20.00) η Ένωση θα δώσει, κόντρα στον Ιωνικό, το πρώτο της ματς στην Αγιά Σοφιά.

Δεν θα πάει ο Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω επιστολής του, απαντάει στην πρόσκληση του Δημήτρη Μελισσανίδη για να παρευρεθούν στα εγκαίνια της OPAP ARENA οι ιδιοκτήτες/πρόεδροι των ΠΑΕ της Super League, εξηγώντας γιατί είναι πρακτικώς αδύνατον να συμβεί αυτό.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κάλεσε όλους τους προέδρους της Super League στα εγκαίνια της OPAP ARENA, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στις 20.00.

Σας παρουσιάσαμε τα δεδομένα σχετικά με το ποιοι θα πάνε και ποιοι όχι στη μεγαλοπρεπή τελετή που ετοιμάζουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, δεν θα είναι ένας απ’ αυτούς που θα δώσουν το «παρών» στα εγκαίνια με τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός να εξηγεί πως είναι πρακτικώς αδύνατον να συμβεί αυτό, τονίζοντας ότι δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τόσο τον ίδιο τον Μελισσανίδη όσο και τον κόσμο της ομάδας.

Η επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Αγαπητέ Δημήτρη,

Έλαβα την πρόσκληση σου για τα εγκαίνια του ΟΠΑΠ Αrena αλλά είναι πρακτικώς αδύνατο να παραστώ, όπως φαντάζομαι και άλλοι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων.

Αν πραγματικά ήθελες να επισκεφθούμε το νέο γήπεδο και να μας ξεναγήσεις τόσο εμένα όσο και τους υπόλοιπους Προέδρους των ομάδων θα μπορούσες να μας καλέσεις σε ημέρα που δεν έχει κόσμο το γήπεδο ώστε να γίνει η επίσκεψη απρόσκοπτα και με ηρεμία.

Καταλαβαίνεις ότι ειδικά η δική μου παρουσία, η παρουσία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, προκαλεί αναμνήσεις πολλών ηττών στον κόσμο της ΑΕΚ που το μόνο που θέλει εκείνη την ημέρα είναι να απολαύσει την επιστροφή στο γήπεδο που γνώρισε την ομάδα του.


Δε θέλω λοιπόν να σε φέρω σε δύσκολη θέση ούτε εσένα ούτε τους φιλάθλους της ομάδας σου.

Θέλω με αφορμή αυτή την πρόσκληση να δηλώσω την ευχαρίστηση μου για τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ και να τονίσω ότι τόσο ο κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ όσο και εγώ προσωπικά θέλουμε να κατασκευάζονται νέα γήπεδα, γιατί το καλό ποδόσφαιρο παίζεται σε σύγχρονα γήπεδα.

Θέλουμε να γίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟ, του ΠΑΟΚ, του Άρη, του ΟΦΗ, του Ηρακλή, του Παναιτωλικού, όλων των ομάδων που έχουν κόσμο και ιστορία. Και μάλιστα θα ήθελα να χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και την Πολιτεία. Άλλωστε η Πολιτεία ξοδεύει εκατομμύρια για πολλά έργα, καλό θα ήταν λοιπόν να επενδύσει σε ασφαλή, μοντέρνα γήπεδα για να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά.

Κάθε υγιής φίλαθλος συμφωνεί με αυτές τις αρχές. Ειδικά αν τα γήπεδα ως περιουσιακό στοιχείο ανήκουν στην Πολιτεία που τα χρηματοδοτεί και όχι σε ανώνυμες εταιρείες, διότι τότε είναι κρατικό χρήμα χαρισμένο σε Ανώνυμη Εταιρεία και αυτό είναι σκάνδαλο, και όταν πρόκειται για 35 εκατομμύρια χαρισμένα σε μια ΑΕ, τότε είναι τεράστιο σκάνδαλο.

Αντίθετα, αν τα γήπεδα ανήκουν στην Πολιτεία, οι ΠΑΕ μπορούν να τα μισθώνουν με ένα λογικό αντίτιμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάθος δεκαετιών και φυσικά να αναλαμβάνουν την συντήρηση τους. Έτσι θα είναι όλοι κερδισμένοι και πάνω από όλα το ποδόσφαιρο.

Επίσης σαν Πρόεδρος της Super League αλλά και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θεωρώ ότι τα νέα γήπεδα πρέπει να είναι πρωτίστως ασφαλή για τις χιλιάδες κόσμου που τα επισκέπτονται.

Ελπίζω ειλικρινά να επενδύσεις χωρίς φειδώ στα μέτρα ασφαλείας γιατί αυτό χρειάζεται ένα γήπεδο και όχι απειλές σε δημοσίους λειτουργούς που κάνουν τη δουλειά τους και μετά σου κάνουν μηνύσεις για απειλές, κάτι που προφανώς είναι δυσφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα νέα γήπεδα φέρνουν μια νέα εποχή στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι με ασφάλεια εσύ και οι χιλιάδες φίλαθλοι της ΑΕΚ να απολαύσετε την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, την ιστορική έδρα της ομάδας σας.

Χαιρετισμούς,

Βαγγέλης Μαρινάκης
».

Παρουσία Παναθηναϊκού στα εγκαίνια, αλλά όχι του Γιάννη Αλαφούζου

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος δέχθηκε πρόσκληση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τα εγκαίνια της ”Opap Arena”, όμως λόγω ενός προσωπικού θέματος δεν θα μπορέσει παρευρεθεί.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε ο ίδιος στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού για να τον προκαλέσει στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ την Παρασκευή (30/09), όμως, παρ’ ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήθελε να δώσει το παρών στην εκδήλωση αυτή, ένα προσωπικό του θέμα δεν του το επιτρέπει.

Παρ’ όλα αυτά, θα υπάρξει διοικητική εκπροσώπηση του Παναθηναϊκού στο event των εγκαινίων της «Opap Arena».

Επικοινωνία Σαββίδη-Μελισσανίδη, οι Γ. Σαββίδης και Μ. Γκαγκάτσης στα εγκαίνια της OPAP Arena

O Ιβάν Σαββίδης επικοινώνησε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά την προσωπική πρόσκληση που του απέστειλε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απέστειλε προσωπική πρόσκληση στον Ιβάν Σαββίδη για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ωστόσο για προσωπικούς λόγους ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα παραστεί στην αυριανή (30/9) τελετή.

Οι δύο άνδρες είχαν απευθείας επικοινωνία, όπου ο κ. Σαββίδης εξήγησε στον κ. Μελισσανίδη τους προφανείς λόγους που δεν του επιτρέπουν να παραβρεθεί στα εγκαίνια και τον ενημέρωσε ότι θα τον εκπροσωπήσουν ο πρωτότοκος γιος του, Γιώργος Σαββίδης, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, που νωρίτερα θα είναι παρών και στη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Ο Αχιλλέας Μπέος θα δώσει κανονικά το παρών στα εγκαίνια της «OPAP Arena»

Ο πρόεδρος του Βόλου μπορεί να έχει πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα την Παρασκευή (30/09) εξαιτίας σειράς συναντήσεών που θα έχει με υπουργούς και με κυβερνητικούς φορείς, αλλά θα παρευρεθεί τελικά κανονικά στα εγκαίνια της «OPAP Arena» αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημήτρη Μελισσανίδη την οποία χαρακτήρισε «κίνηση πολιτισμού».

Μάλιστα, το πρωί της ίδιας μέρας είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί ο Αχιλλέας Μπέος και να πάρει τον λόγο για να μιλήσει με σκληρό ύφος για τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑΡΗΣ: Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και o Aρης θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό διευθυντή, Αγησίλαο Τουμαζάτο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Εκτός απροόπτου η ομάδα της Αρκαδίας θα εκπροσωπηθεί στα εγκαίνια της «OPAP Arena» από τον πρόεδρό της Γιώργο Μποροβήλο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ο Γιώργος Σπανός, ισχυρός άνδρας της ομάδας, δεν αναμένεται να παρευρεθεί στα εγκαίνια λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

ΟΦΗ: Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Μιχάλης Μπούσης βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου και είναι η βάση των επιχειρήσεών του, ως εκ τούτου δεν δύναται να δώσει το παρών στην εκδήλωση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: «Ανοικτό» δείχνει εάν ο μεγαλομέτοχος Φώτης Κωστούλας ή κάποιο άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος εκπροσωπήσει την ομάδα στα εγκαίνια του γηπέδου. Ωστόσο λόγω απόστασης και υποχρεώσεων οι πιθανότητες δεν είναι αρκετές.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στα εγκαίνια.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Η οικογένεια Τσιριγώτη δεν θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του γηπέδου.

ΛΑΜΙΑ: Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί/ξεκαθαρίσει εάν ο μεγαλομέτοχοςτης ομάδας Πανουργιάς Παπαϊωάννου ή κάποιος εκπρόσωπός της θα παρευρεθεί στα εγκαίνια.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Δεν υπάρχει αποκρυσταλλωμένη εικόνα για το αν η πλευρά των Βοιωτών θα εκπροσωπηθεί στην εκδήλωση, με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ αυτού του ενδεχόμενου.