Κόντρα Καινούργιου με Πορτοσάλτε: “Μου είπε να μην ασχολούμαι εγώ με αυτά – Αγενής και με τον Μικρούτσικο”

Την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪΆρη Πορτοσάλτε, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα για τις δηλώσεις του για την τραγωδία στα Τέμπη, γνωστοποίησε μέσω των social media που διατηρεί, η Κατερίνα Καινούργιου.

Όπως αποκάλυψε η παρουσιάστρια, η οποία απέφυγε να τον κατονομάσει αλλά ουσιαστικά τον “φωτογράφισε”, ο Άρης Πορτοσάλτε την πήρε τηλέφωνο και με έντονο ύφος, της συνέστησε να μην “ασχολείσαι εσύ με αυτά”. Σύμφωνα πάντα με όσα έγραψε η παρουσιάστρια, μίλησε με αγένεια για τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

“Δέχθηκα τηλεφωνικά… επίπληξη από τον δημοσιογράφο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τη στάση του στην τραγωδία των Τεμπών, για την κριτική που του ασκήθηκε από την εκπομπή. Με έντονο ύφος μου… συνέστησε “να μην ασχολούμαι εγώ με αυτά” ενώ μίλησε με αγένεια για τον Ανδρέα Μικρούτσικο λέγοντας ότι “η ζωή δεν του τα έφερε όπως ήθελε”. Άραγε αυτός ο κύριος επέπληξε τηλεφωνικά μόνο εμένα ή επικοινώνησε κ με άλλους συναδέλφους;”, έγραψε στο Twitter η Κατερίνα Καινούργιου.

Τα όσα υποστήριξε μάλιστα ο Ανδρέας Μικρούτσικος, στην εκπομπή “Super Κατερίνα”, φαίνεται πως οδήγησαν τον Άρη Πορτοσάλτε να επικοινωνήσει με την Κατερίνα Καινούργιου.

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Μικρούτσικος ανέφερε αρχικά: “Έχω μια πάγια αντίληψη για τους δημοσιογράφους και για την ελευθεροτυπία, η οποία είναι ότι πρέπει να δίνεται μάχη για τα διαπλεκόμενα, τα συμφέροντα, τα πολιτικά κόμματα που κοιτάζουν να τους καθυποτάξουν. Για μένα το Watergate είναι αποτέλεσμα δύο δημοσιογράφων και μιας μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας. Μιλάμε κόντρα στη CIA, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που ξέρουμε τι υπερκαθεστώς υπερκαθεστώτος είναι και βγαίνουν δύο κ@λ@παιδα, να μου επιτραπεί η έκφραση.

Δύο έμμισθοι δημοσιογράφοι κάνουν δουλειά, κινδυνεύει η ζωή τους, κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, αποκαλύπτουν μια κυβέρνηση, παραιτούν μια κυβέρνηση. Θέλω να πω, ότι οι μάχες που δίνουν οι δημοσιογράφοι είναι απίστευτες μάχες, ώστε να αποτελούν από τα πιο φωτισμένα, λαμπερά κομμάτια της κοινωνίας”.

Στην συνέχεια όμως ο Ανδρέας Μικρούτσικος επιτέθηκε σε όσους δημοσιογράφους δεν είναι, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αγωνιστές ή ερευνητές αλλά λαμόγια, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα ως… σκωληκοειδείς αποφύσεις.

“Από την άλλη μεριά υπάρχουν τόσες σκωληκοειδείς αποφύσεις σ΄αυτό το χώρο, τόσοι διαπλεκόμενοι, τόσοι κερατάδες, τόσοι αμειβόμενοι στην πλάτη του λαού, όπου είσαι αναγκασμένος να διαχωρίζεις την θέση σου. Πρέπει να διαχωριστεί ο αγωνιστής δημοσιογράφος, ο ερευνητής δημοσιογράφος, από το λαμόγιο. Διότι τα λαμόγια καραδοκούν, κυριαρχούν και δεν μπορούμε να το γενικεύουμε. Εγώ λέω και τα ονόματα, τα επίθετα, μόνο διεύθυνση δεν δίνω για να μην γίνει καμία ακρότητα”, συμπλήρωσε.

Όταν η Κατερίνα Καινούργιου τον ρώτησε ποιος δημοσιογράφος συγκεκριμένα τον έχει εξοργίσει τόσο πολύ, ο Ανδρέας Μικρούτσικος αναφέρθηκε στον Άρη Πορτοσάλτε, χαρακτηρίζοντας τον ανεπίτρεπτο, ανυπόστατο και ανιστόρητο.

“Θυμάμαι που έλεγα του Γιάννη του Αλαφούζου, “τι τον θες αυτόν;”. Κάναμε μαζί τον ΣΚΑΪ και τον έφερε. Και μου έκανε από τότε εντύπωση. Μου έκανε εντύπωση το τζιτζιφιογκέ. Δεν είχα τίποτα απολύτως με κανέναν. Του έλεγα “τι είναι τούτο ρε Γιάννη;”. Και καθ’ οδόν άρχισε αυτό το πράγμα να γίνεται ένας μοχλός, λες και τσεκάρουμε κάθε μέρα τις αντοχές μας. Ως λαός. Λες και τσεκάρω εγώ τι άλλο θα μου συμβεί. Όχι άλλος Πορτοσάλτε στην ζωή μου. Κατάκτησα την ζωή μου, να με γλιτώνει η ιατρική. Αλλά Πορτοσάλτε κερατά δεν θα ξαναβάλω πάνω από το κεφάλι μου”, τόνισε οργισμένος ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

“Αυτός δεν είναι που είπε, “επιτέλους θα φτιάξουμε και δρόμους;”. Και κάθομαι εδώ τώρα; Και δεν πάω να τον φτύσω;”, κατέληξε.