Θέλεις να γίνεις Mr Beast; Αυτός είναι ο πιο διάσημος youtuber στον κόσμο.

Ο mr Beast είναι μόλις 25 χρονών και έχει καταφέρει να τον ακολουθούν 220 εκατομμύρια συνδρομητές. Πρόσφατα μάλιστα αποκάλυψε ότι εισέπραξε 250.000 δολάρια από μια ανάρτηση του στο Χ ( ex Twitter).

Πριν αρχίσει να ασχολείται συστηματικά έλεγε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιατί οι δημιουργοί των βίντεο παίρνουν ένα ελάχιστο ποσοστό από τα διαφημιστικά έσοδα. Ο Jimmy Donaldson – όπως είναι το πραγματικό του όνομα – συμπλήρωνε ότι ακόμα κι ένα δισεκατομμύριο views ίσως δεν σου αποφέρουν τα έσοδα που υπολογίζεις.

(Photo by Kevin Mazur/Getty Images)

Δεν αποκαλύπτει τι ήταν εκείνο που τον έκανε να αλλάξει γνώμη και σήμερα πλέον η επιτυχία του mr Beast είναι δεδομένη. Αρκετοί πιστεύουν ότι ένα μεγάλο μέρος της οφείλεται στο ότι περνάει με τις αναρτήσεις του θετικά μηνύματα,  έξυπνες ιδέες και αρκετά από τα χρήματα που εισπράττει τα ‘’σκορπάει’’ σε διάφορους σκοπούς.

Δημοσιεύει ένα βίντεο περίπου κάθε εβδομάδα, το οποίο έχει συνήθως διάρκεια από 10 έως 30 λεπτά. Αγοράζει έρημα νησιά και προτείνει στους ”φίλους του” να παίξουν. Κάνει πάρτι με την παρέα του σε γιοτ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων ή φτιάχνει επεισόδια με παιχνίδια του στυλ “Squid Game”.  Ο Ντόναλντσον έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένα ως φιλάνθρωπος. Δωρίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, πληρώνει δίδακτρα για να πάνε νέοι άνθρωποι στο πανεπιστήμιο. Εννοείται με την ανάλογη δημοσιότητα που μεγαλώνει τη φήμη του και τους συνδρομητές του.

(Photo by Julio Aguilar/Getty Images)

Υπάρχει συνταγή επιτυχίας;

To βασικότερο λένε οι ειδικοί, είναι να πιάσεις το σφυγμό του target group στο οποίο απευθύνεσαι. Και βέβαια κάποιοι κανόνες που μπορείς να κρατήσεις όπως εύστοχοι τίτλοι, έντονα χρώματα, ενώ ο Ντόναλντσον  έχει σαν αρχή να ξεκινάει τα βίντεο πάντα με τον ίδιο τρόπο: Μια απλή και περιεκτική περίληψη. Όλοι καταλαβαίνουν το concept. Τέλος, το πιο σημαντικό ίσως είναι η επιλογή των θεμάτων, με περιεχόμενο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα προκαλέσει έντονα συναισθήματα.

(Photo by Noam Galai/Getty Images for Youtube)

Last but not least μιας και το παράδειγμα του νεαρού Αμερικάνου ακολουθούν χιλιάδες άτομα στον πλανήτη, να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι σύμφωνα με το Forbes τα έσοδα του υπολογίζονται στα 82 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.