Γενιά Ζ : Ποια είναι, πως μεγαλώνει, με τι θέλει να ασχοληθεί  και τελικά  είναι αλήθεια ότι γερνάει πιο γρήγορα;

Ποια είναι η γενιά Ζ;  Είναι όσοι και όσες γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012. Είναι οι νέοι μετά τους millennials – γεννηθέντες μεταξύ 1981 και 1996.Το πλέον νεανικό target group ( οι σημερινοί πιτσιρικάδες) αποκαλούνται γενιά Α και  γεννήθηκαν  μεταξύ 2013 και 2024.

Η γενιά Ζ λοιπόν είναι μεταξύ 12 και 27 ετών, αλλά σύμφωνα με πολλούς ειδικούς δείχνουν αρκετά μεγαλύτεροι. Είναι αρκετά τα παραδείγματα και διάσημων influencers οι οποίοι φαίνονται μεγαλύτεροι σε ηλικία, γεγονός που σχολιάζουν ακόμη και οι ακόλουθοι τους.

Group of school friends outdoors lifestyle and street urban style concept

Είναι αρκετοί οι λόγοι που πολλά νέα σχετικά παιδιά φαίνεται να ‘’γερνάνε’’ νωρίτερα.

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες είναι το στρες, το άγχος για το αύριο κλπ. Πρόκειται για τους νέους που έχουν μεγαλώσει με τα social media να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όποια εξέλιξη τους.  Οι καθημερινές εικόνες από πολύ επιτυχημένους ηθοποιούς, τραγουδιστές και αθλητές που είναι στην ηλικία τους λειτουργεί καταπιεστικά αναφέρουν ερευνητές γιατί πολύ απλά θέλουν να τους μοιάσουν, να γίνουν και αυτοί διάσημοι και πλούσιοι πολύ γρήγορα.

Τα τελευταία 30 χρόνια οι εξελίξεις στην τεχνολογία και όχι μόνο, έφεραν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής  κυρίως των νέων παιδιών.

Μια ακόμη αιτία για τη ‘’γήρανση’’ αυτής της γενιάς είναι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας. Ακούγεται και φαίνεται λογικό μιας και η πλειοψηφία αυτών των νέων περνάει αρκετές ώρες μπροστά στο κινητό της ή το pc.

Προφανώς και η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο σε όλες τις ηλικίες, ακόμη περισσότερο σε νέα άτομα που πολλές φορές ονομάζουμε και γενιά των fast foods.

Όσο για το μέλλον τους, ακόμη και οι 20+ δεν έχουν κατασταλάξει και ‘’ψάχνονται’’. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ακόμη και νεαρών επιστημόνων που τελικά επιλέγουν άλλο επάγγελμα από αυτό που έχουν σπουδάσει.