Η κεντρική διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ στη Μεσσήνη: Στο επίκεντρο η ετοιμότητα για έκτακτες καταστάσεις

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος με πρώτο την καλύτερη οργάνωση και τη συνεργασία σε έκτακτες καταστάσεις, όπως κακοκαιρίες, πυρκαγιές και άλλα ζητήματα που έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα η κεντρική διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, εξετάστηκαν σε συνάντηση στο Δημαρχείο Μεσσήνης από τοπικά στελέχη του Διαχειριστή και τη δημοτική αρχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι αντιδήμαρχοι πολιτικής προστασίας Ανδρέας Τράκας, καθαριότητας Νίκος Ξενογιάννης, υποδομών Δημήτρης Γαλιάτσος και ο γ.γ. του δήμου Παναγιώτης Καρνούσκος, ο Γιώργος Καράμπελας, διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Καλαμάτας και οι προϊστάμενοι της υπηρεσίας Διονυσία Δράκου και Αριστείδης Αποστολόπουλος.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης του πρασίνου από τους δήμους εντός των πόλεων και οικισμών, ώστε να μην προκαλούν βλάβες στο δίκτυο, με βασικότερο την αποφυγή φύτευσης ταχυφυών κάτω από δίκτυα (όπως ευκάλυπτοι, λεύκες κλπ.) Στη συνέχεια, εξετάστηκε η συνεργασία όσο αφορά τη λειτουργία του δημοτικού φωτισμού (η λειτουργία και συντήρηση πλέον γίνεται από τους δήμους).

Και τέλος, εξετάσθηκε η πορεία του μεγάλου έργου υπογειοποίησης που εκτελείται στην πόλη της Μεσσήνης από τον ΔΕΔΔΗΕ και είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την ποιότητα των αποκαταστάσεων όσο και για την ταχύτητα εκτέλεσης του έργου και παρατήρησε ότι οι κάτοικοι δείχνουν κατανόηση για τις πολύωρες διακοπές στα τμήματα της πόλης, όπου γίνονται τα έργα.

Γι’ αυτό το θέμα ο κ. Καράμπελας παρατήρησε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της όχλησης και κάποιες εργασίες για λόγους ασφαλείας θα γίνονται Κυριακές, ώστε να μην κυκλοφορούν μαθητές εκεί που εργάζονται γερανοί και αποξηλώνονται εναέρια δίκτυα.