Σύλληψη 2 Ρομά για απόπειρα κλοπής σε σπίτι – Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, κατηγορούνται δύο Ρομά, ένας 43χρονος και ένας 26χρονος, ενώ ο μεγαλύτερος από αυτούς κατηγορείται και για ενδοοικογενειακή βία.

Πιο αναλυτικά, οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ την περασμένη Τετάρτη, μετά από μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι στα Λέικα. Οι δράστες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς οι περίοικοι ειδοποίησαν έγκαιρα την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο τους με τα σύνεργα της δουλειάς, όπως γάντια, φακό και λαιμουδιέρα για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας στο σπίτι του 43χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν χρυσαφικά και 1.420 ευρώ (φωτό) τα οποία ο συλληφθείς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το νόμιμο της κατοχής τους. Επιπλέον, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι ίδιοι κατηγορούνται ότι παραμονή των Φώτων αποπειράθηκαν να κλέψουν ακόμα ένα σπίτι στην Καλαμάτα σκαρφαλώνοντας σε μπαλκόνι, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Επίσης, στο Τμήμα προσήλθε και η σύζυγος του 43χρονου και τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία.

8 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση

Οι δύο προαναφερόμενες συλλήψεις ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων αστυνομικής εξόρμησης στη Μεσσηνία, που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Οι υπόλοιπες 6 συλλήψεις αφορούν σε: 2 συλλήψεις Ελλήνων στην Καλαμάτα για ναρκωτικά, και συγκεκριμένα ενός 53χρονου με 19,2 γραμμάρια χασίς και ενός 60χρονου με 7,8 γραμμάρια χασίς. Ένας Έλληνας Ρομά για ρευματοκλοπή. Ένας 55χρονος Έλληνας Ρομά για καταδικαστικό έγγραφο. Ένας Έλληνας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.