Επίθεση και σοβαρός τραυματισμός 6χρονου κοριτσιού από σκύλο στην Υάμεια

Ένα πολύ σοβαρό και σοκαριστικό συνάμα περιστατικό επίθεσης σκύλου σε 6χρονο κοριτσάκι είχαμε χθες το μεσημέρι στις 12 το μεσημέρι στο χωριό Υάμεια έξω από την Κορώνη στον Δήμο Πύλου Νέστορος.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το ζώο ήταν δεσποζόμενο σε πολύ καλά περιφραγμένο χώρο και ανήκε στους ανθρώπους που φιλοξενούσαν την οικογένεια του άτυχου κοριτσιού σε παρακείμενο ξενώνα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέφυγε από την περίφραξη και όρμησε με μανία στα παιδιά που έπαιζαν σε παρακείμενο χωράφι. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί την επίθεση η άτυχη μικρή και να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στην τραχηλική χώρα, στην παρειά, στο στήθος και στην πλάτη. 

Αμέσως από την φασαρία έτρεξαν οι γονείς του παιδιού και κατάφεραν με κόπο να αποσπάσουν το παιδί από τα δόντια του σκύλου αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Τάχιστα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την διακομιδή του 6χρονου κοριτσιού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με αυτοκίνητο από το χωριό να το μεταφέρει μέχρι την μισή απόσταση και από εκεί να το παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ μέχρι τον τελικό του προορισμό.

Εκει, με μια σχετική αργοπορία στα επείγοντα περιστατικά, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων με ευθύνη των γονιών της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Παίδων έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό από πιο εξειδικευμένους παιδοχειρουργούς.

Ο γιατρός που υποδέχτηκε το περιστατικό αν και έχει μακρόχρονη εμπειρία στο νοσοκομείο Καλαμάτας χαρακτήρισε την περίπτωση από τις πιο σοβαρές που έχει αντιμετωπίσει!!!

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ξενώνα υποστηρίζει ότι το σκυλί που επιτέθηκε στο κορίτσι δεν ανήκε σ΄ αυτόν αλλά ήταν αδέσποτο. Ενώ ακόμα στην Αστυνομία δεν έχει υποβληθεί καταγγελία και μήνυση από τους γονείς του παιδιού κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό.