Τρίτη στον κόσμο η τρομερή Εθνική πόλο ανδρών!!!

Έντεκα μήνες μετά το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο  η Εθνική πόλο ανδρών πρόσθεσε στη συλλογή της ακόμη ένα μετάλλιο!
Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κυριάρχησε στον μικρό τελικό της Κροατίας με 9-7 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Στην πέμπτη της παρουσία σε μικρό τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, η Ελλάδα τερμάτισε τρίτη στον κόσμο για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της πιο επιτυχημένης εθνικής ομάδας στον ελληνικό αθλητισμό.

Με άμυνα από ατσάλι και με τον γκολκίπερ Παναγιώτη Τζωρτζάτο να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση, η Γαλανόλευκη νίκησε κατά κράτος τους Κροάτες και κατέκτησε δίκαια το χάλκινο μετάλλιο. Παρά τα προβλήματα και τις απρόσμενες απουσίες λόγω τραυματισμών του βασικού γκολκίπερ Μάνου Ζερδεβά και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, η ελληνική ομάδα ήταν φανταστική απ’ το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό…

Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο ήταν πολύ κλειστό με τις δυο ομάδες να παίζουν εξαιρετικές άμυνες. Ωστόσο, η Εθνική κατόρθωσε να κλείσει το οκτάλεπτο με 1-0 χάρη στο γκολ του Κάκκαρη, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου για το 2-0. Αμέσως μετά ο Σκουμπάκης σκόραρε με καταπληκτικό μακρινό σουτ για το 3-0 και ο Αργυρόπουλος με ακόμη ένα σουτ έγραψε το 4-0 στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Οι Κροάτες σκόραραν για πρώτη φορά (4-1) 3’40” πριν απ’ το φινάλε του οκτάλεπτου αλλά το σουτ του Φουντούλη έστειλε τη διαφορά και πάλι στο +4 (5-1). Η Κροατία μείωσε σε 5-2 κι είχε την ευκαιρία για να πλησιάσει στα δύο γκολ αλλά ο Τζωρτζάτος απέκρουσε πέναλτι κρατώντας τη διαφορά στο +4. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 5-3 υπέρ της Ελλάδας.

Η τρίτη περίοδος δεν άρχισε καλά για την Ελλάδα καθώς οι Κροάτες με ένα επί μέρους 3-0 μείωσαν στο γκολ (5-4). Ωστόσο ο Κάκκαρης με το τρίτο του γκολ πέτυχε το 6-4 και λίγο μετά ο Αργυρόπουλος το 7-4 και ο Βλαχόπουλος το 8-4 αγκαλιάζοντας ουσιαστικά το μετάλλιο. Οι Κροάτες μείωσαν σε 8-5 στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου.  Στην τελευταία περίοδο η Κροατία μείωσε σε 8-6 αλλά το τρομερό σουτ του Γενηδουνιά στα 2’15” πριν από το τέλος διαμόρφωσε το 9-6 με το οποίο σφράγισε το χάλκινο. Το μόνο που πέτυχαν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν σε 9-7.

Οι παρουσίες της Εθνικής σε 4άδα στο Παγκόσμιο

2003 – Βαρκελώνη – 4η

2005 – Μόντρεαλ – 3η

2015 – Καζάν – 3η

2017 – Βουδαπέστη – 4η

2022 – Βουδαπέστη 3η