Εκλογές Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: Προέδρος ο Τ. Ηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Κ. Τσαπόγας και Γραμματέας η Γ. Καμπουγέρη (vid)

Αναδείχθηκε το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας με την όλη διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και με θετική προέκταση την διάθεση ομοφωνίας από όλες τις παρατάξεις στις προτάσεις που έγινε για τα πρόσωπα, με την Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει λευκό.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Ηλιόπουλος, Αντιπρόεδρος ο Κώστας Τσαπόγας και Γραμματέας η Γεωργία Καμπουγέρη. Να σημειωθεί πως ούτε σήμερα εμφανίστηκε κάποιος από τους δυο πρώτους εκλεγμένους της παράταξης «Νέα Δυναμική», ούτε ο Επικεφαλής της Παναγιώτης Χειλάς, ούτε και ο Βασίλης Χειλάς που μάλιστα μέχρι σήμερα δεν έχουν ορκιστεί.

Ηλιόπουλος: “Θα προσπαθήσω για την άψογη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου-Θα είμαι ο πρόεδρος όλων σας”

“Θα προσπαθήσω και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας. Θα προσπαθήσω για την άψογη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, την πιστή τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του, και την ταχεία προώθηση και ψήφιση των θεμάτων προς όφελος όλων των συνδημοτών μας. Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων σας”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσος Ηλιόπουλος.

Εμφανίστηκε από τον συνδυασμό μόνον η Γεωργία Καμπουγέρη -η οποία έχει ορκιστεί δημοτική σύμβουλος- η οποία και προτάθηκε για την θέση της Γραμματέως. Παράλληλα στους δυο πρώτους έχει ήδη ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Ηλιόπουλος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής Αστυνομικού Τμήματος, Διευθυντής Τροχαίας Καλαμάτας, Αστυνομικός υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ενώ μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας είναι πλέον συνταξιούχος με το Βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.

Ενεργός πολίτης, έχει ασχοληθεί με τα κοινά κατά το παρελθόν ως αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία έχει υπηρετήσει με επιτυχία ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης και Δημοτικός Σύμβουλος στη Μεσσήνη. Επίσης, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Όσον αφορά τα μέλη της νεοσύστατης Δημοτικής Επιτροπής εξελέγησαν από την πλειοψηφία: Α. Καραγιάννης, Β. Κουτραφούρης, Σ. Μαρινάκης, Γ. Φάββας και Π. Κουμάντου και από τις μειοψηφίες: Β. Τζαμουράνης, Σ. Χανδρινός και Δ. Οικονομάκος

Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος:

Εύχομαι μια καλή και γόνιμη θητεία. Ας είναι το 2024 η αφετηρία για τα καλύτερα που έχουμε μπροστά μας.
Να είστε βέβαιοι, ότι τα χρόνια που ακολουθούν θα κληθούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να ανταποκριθούμε σε σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και για την ευημερία των συμπολιτών μας.


Χρέος μας να οδηγήσουμε την περιοχή μας στην νέα εποχή. Οι στόχοι έχουν τεθεί. Και δεν είναι μόνο οι υποδομές και τα έργα θωράκισης των περιοχών μας. Είναι η εικόνα της πόλης η εξωστρέφεια και μέσα από αυτό η προσέλκυση επενδύσεων. Είναι τα έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας (Καθαριότητα, Πράσινο, συντήρηση υποδομών) αλλά και οι ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες και αναφέρομαι στην ψηφιακή μετεξέλιξη, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών μας, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και καλές πρακτικές που θα μας δώσουν προφανώς μεγαλύτερη ώθηση.

Είναι και η ανάγκη υλοποίησης πολιτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, στους τομείς της πολιτικής προστασίας από τη μία αλλά και στους τομείς που συνδέονται με την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως Καλαμάτα μέσω της συμμετοχής μας στο δίκτυο των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ε.Ε έως το 2030.

Για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, καλούμαστε ως Αυτοδιοίκηση και ως αυτοδιοικητικοί να υπηρετήσουμε τους πολίτες και τις περιοχές μας, με πίστη, αφοσίωση, αλλά και με πολύ πολύ δουλειά.

Προφανώς, η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η σύνθεση απόψεων εντός αυτού και η συνεργασία στα μείζονα ζητήματα αποτελούν και θα αποτελούν σε κάθε Αυτοδιοικητική περίοδο το ζητούμενο.
Άλλωστε, το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί το κυρίαρχο πολιτικό όργανο για το Δήμο μας, τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την βαρύτητα που έχει αυτό στις αποφάσεις που λαμβάνονται εδώ.

Ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν:

Τακτικά Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Από την παράταξη του Δημάρχου οι κ.κ.

Κουτραφούρης Βασίλειος (έλαβε 15 ψήφους)

Κουμάντου Παναγιώτα (Πιπίνα) (έλαβε 15 ψήφους)

Καραγιάννης Ανδρέας (έλαβε 15 ψήφους)

Μαρινάκης Σαράντος (έλαβε 15 ψήφους)

Φάβας Γεώργιος (έλαβε 15 ψήφους)

Από τις παρατάξεις των μειοψηφιών οι κ.κ.

Τζαμουράνης Βασίλειος (έλαβε 11 ψήφους)

Χανδρινός Σπυρίδων (έλαβε 6 ψήφους)

Οικονομάκος Δημήτριος (έλαβε 5 ψήφους)

Αναπληρωματικά Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Από την παράταξη του Δημάρχου οι κ.κ.

Σκοπετέας Αναστάσιος (έλαβε 6 ψήφους)

Αγγελή Μαρία (έλαβε 6 ψήφους)

Μαστραγγελόπουλος Δημήτριος (έλαβε 6 ψήφους)

Παπαευσταθίου Βασίλειος (έλαβε 6 ψήφους)

Από τις παρατάξεις των μειοψηφιών οι κ.κ.

Κούβελα Κάτσαρη Ευγενία (έλαβε 4 ψήφους)

Φαββατάς Δημήτριος (έλαβε 3 ψήφους)

Τσιγαρίδης Αθανάσιος (έλαβε 3 ψήφους)

Καντζιλιέρη Χριστίνα Ελευθερία (έλαβε 2 ψήφους)