Δημήτρης Πτωχός: Ανάληψη καθηκόντων και κοπή της βασιλόπιτας από τον νέο Περιφερειάρχη – Εκλογή νέου προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στιγμές συγκινητικές σήμερα το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα με την ισχυρή εντολή των Πελοποννησίων οδηγό και τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων σύμμαχο προκειμένου να η Πελοπόννησος, όπως και ο ίδιος έχει πει, να οδηγηθεί σε μια νέα περίοδο που θα την κάνει πρότυπο.

Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπως αναφέρει το ertnews.gr, ο κ. Πτωχός δήλωσε:

Κάθε χρόνο, τέτοια στιγμή, όλοι μας, κάποια στιγμή, κλείνουμε τα μάτια μας και κάνουμε τα σχέδιά μας, τα όνειρά μας, ότι φανταζόμαστε για το νέο έτος. Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Εμείς, στην Περιφέρεια θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εάν ενώσουμε, όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, θα πετύχουμε πολλά σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε αυτό. Για ότι χρειάζεται ο κόσμος, θα είμαστε εδώ“.

Τον Αγιασμό της πίτας τέλεσε ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. Ευστάθιος, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, διευθυντές και προϊστάμενοι υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μανώλης Σκαντζός

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Ιανουαρίου, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με σκοπό την εκλογή και ανάδειξη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Επιτροπής. Η διάρκεια θητείας του προεδρείου και της περιφερειακής επιτροπής είναι 30 μήνες.

Νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου αναδείχθηκε για τους πρώτους 30 μήνες της αυτοδιοικητικής περιόδου στην Πελοπόννησο ο Μανώλης Σκαντζός, η Μαργαρίτα Σπυριδάκου σε αυτήν της Αντιπροέδρου και τον Γιάννη Σιάτο, ως Γραμματέας.

Ο κ. Σκαντζός αναδείχθηκε με 32 υπέρ και 2 λευκά και ακολούθως σημείωσε τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν τα μέλη και ο Περιφερειάρχης στο πρόσωπό του και μίλησε «για την υπερπροσπάθεια που πρέπει να γίνει χωρίς διάφορες σε αυτή τη θητεία για να φέρουμε το καλύτερο για την Πελοπόννησο. Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να κάνουμε το καλύτερο για την Πελοπόννησο». Δεσμεύτηκε παράλληλα πως θα ακούγονται όλες οι φωνές στο ΠΕΣΥ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η παράταξη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού έδειξε στην πράξη από την πρώτη στιγμή πως εννοεί τα όσα αναφέρθηκαν για την ουσιαστική συνεργασία ψηφίζοντας τις προτάσεις που έγιναν από τις μειοψηφίες για τις δυο άλλες θέσεις.

Η παράταξη Τατούλη ξεκίνησε με την αρνητική αίσθηση που προκάλεσε η στάση της με το να… απέχει από την διάθεση αυτή της συνεργασίας, απέχοντας και από την διαδικασία εκλογής του Μ. Σκαντζού.

Ένα δεύτερο σημείο, έχει να κάνει με την έλλειψη σεβασμού προς το σώμα με όλους τους συμβούλους να περιμένουν για κανά 15λεπτο τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Τατούλη για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Σε ότι αφορά την σύνθεση της Περιφερειακής Επιτροπής από την εκλογική διαδικασία, αναδείχθηκαν:

Τακτικά μέλη (από την πλειοψηφία): Βερούτης, Μανδρώνης, Μαντζούνης, Μουρίκης και Τσουκαλάς.

Τακτικά μέλη (από την μειοψηφία): Νικολάκου, Οικονόμου, Παπαγγελόπουλος.

Δείτε LIVE την ειδική συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου του ΠΕΣΥ