Χωρίς την ανάδειξη αναδόχου τα 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο αφού ο διαγωνισμός  κατέστη άγονος

Άγονος  κατέστη ο διαγωνισμός για τα επτά έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, χωρίς την ανάδειξη αναδόχου, καθώς, σύμφωνα με το ypodomes.gr, δεν παρελήφθησαν προσφορές ή αιτήσεις συμμετοχής ή απερρίφθησαν όλες.

Η δημοπράτηση αφορούσε το έργο «Κατασκευή έργων υποδομής Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», με Αναθέτουσα Αρχή τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή όλων των απαραίτητων εγκαταστάσεων και έργων υποδομής επτά μόνιμων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που απαιτείται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία των ΣΜΑ.

Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα έργα διαμόρφωσης των γηπέδων, τα βασικά έργα των ΣΜΑ (πλατώματα, γεφυροπλάστιγγες, οικίσκοι φύλαξης, χώροι αποθήκευσης άδειων απορριμματοκιβώτιων υποδοχής με ενσωματωμένο συμπιεστή – Press Containers, κτλ.), τα έργα υποδομής που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ΣΜΑ (στεγανές σηπτικές δεξαμενές, δίκτυο ύδρευσης – άρδευσης – πυρόσβεσης – ομβρίων, αντικεραυνική προστασία, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εσωτερική οδοποιία, κτλ.), η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου κλπ.

Οι θέσεις εκτέλεσης των ΣΜΑ είναι:

– Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, στους Αγίους Θεοδώρους.

– Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, στη θέση «Καραχασάνι» εκτός ορίου οικισμού Άστρους.

– Δήμος Νότιας Κυνουρίας, στη θέση «Τσούμιας» εκτός σχεδίου της Δ.Κ. Λεωνιδίου.

– Δήμος Μονεμβασιάς, στη Θέση «Χέρωμα» εκτός σχεδίου Κοινότητας ΑΓ. Αποστόλων Βοϊων.

– Δήμος Δυτικής Μάνης, στη θέση «Δύο Πέτρες», κοινότητα Προσηλίου, Δ.Ε. Λεύκτρου.

– Δήμος Ελαφονήσου, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου.

– Δήμος Καλαμάτας, εκτός ορίων οικισμού Τ.Κ. Αντικαλάμου Δήμου Καλαμάτας (για την εξυπηρέτηση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης).

Πηγή: ypodomes.gr