Ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και των περιφερειακών του συμβούλων – Απών ο Παναγιώτης Νίκας

Ορκίζεται σήμερα το απόγευμα στις 6.30, στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης (οδός Νίκου Γκάτσου) στην Τρίπολη, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και βουλευτών της Πελοποννήσου ορκίζεται σήμερα Παρασκευή (22/12) το απόγευμα, στην Τρίπολη, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθησαν στις εκλογές του Οκτωβρίου. Από αυτούς κάποιοι θα αναλάβουν αντιπεριφερειάρχες, χωρίς ακόμα να τους έχει ανακοινωθεί κάτι.

Μετά την ορκωμοσία ο Δημήτρης Πτωχός θα απευθύνει μήνυμα ενότητας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, θέτοντας παράλληλα τις προτεραιότητές του. Ο νέος περιφερειάρχης έχει ενημερωθεί και για την παραμικρή λεπτομέρεια εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του από 1-1-2024.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Δημήτρη Πτωχού αναφέρουν ότι ο νέος περιφερειάρχης είναι απόλυτα ενημερωμένος σε όλους τους τομείς ώστε να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει καθήκοντα.

Ο Δημήτρης Πτωχός δεν θέλει να χάσει χρόνο και έχει φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερωθεί τόσο από την ίδια την Περιφέρεια, αλλά και από τους περιφερειακούς συμβούλους απ’ όλους τους νομούς που θήτευσαν το προηγούμενο διάστημα. Εξ’ ου και οι επανειλημμένες συναντήσεις που είχε μαζί τους.

Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο μετέχουν πέντε παρατάξεις: του κ. Δημήτρη Πτωχού με 27 έδρες, του κ. Πέτρου Τατούλη με 11 έδρες, του κ. Μανώλη Μάκαρη με 3 έδρες, του κ. Δημήτρη Κουτσούλη με 2 έδρες και του κ. Νίκου Κουτουμάνου επίσης με 2.

Η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών και των αιρετών που θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις θα γίνουν λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, δηλαδή λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.

Τα ονόματα που θα αναλάβουν είναι ακόμα επταφράγιστο μυστικό, καθώς ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης δεν έχει ανακοινώσει ούτε στους ίδιους τις αποφάσεις του. Είναι θέμα τακτικής του Δημήτρη Πτωχού ώστε να μην υπάρξουν γκρίνιες και πιέσεις. Μόνο ο ίδιος και οι απόλυτα στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν τους αντιπεριφερειάρχες.

Απών ο νυν Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Στην τελετή ορκωμοσίας δεν θα παραστεί ο απερχόμενος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας που έχει δηλώσει ότι δεν θα πάει λόγω της παρουσίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός μετά την ορκωμοσία θα απευθύνει χαιρετισμό και μήνυμα ενότητας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο. Οι αποφάσεις του νέου περιφερειάρχη τόσο για τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών όσο και  των στενών συμβούλων που θα συγκροτήσουν το επιτελείο του, θα ανακοινωθούν μετά την ανάληψη των καθηκόντων το νέο έτος.