Τσικίνιο και Όρτα έφτασαν στην Αθήνα για να υπογράψουν στον Ολυμπιακό – Κοντά σε Κάρμο και Ντράγκοβιτς – Επίσημη πρόταση σε Βέρα και Άμπι

Ο Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά στον άξονα. Οι Τσικίνιο και Αντρέ Όρτα έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής (19/1) στην Αθήνα με πτήση από Λισαβόνα, με την μετακίνησή τους στους ερυθρόλευκους να μπαίνει σε τελική ευθεία.

Πλέον, οι δύο Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψουν το συμβόλαιό τους με τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, παίρνει τον 27χρονο κεντρικό μέσο, Αντρέ Όρτα, από την Μπράγκα ως δανεικό με οψιόν αγοράς, η οποία φτάνει στα 4.500.000€ σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Πορτογαλία. Αγωνιζόταν στην Μπράγκα από το 2020 έως το 2022.

Φέτος έχει 25 συμμετοχές με δύο γκολ και δύο ασίστ. Επίσης έχει παίξει στην Μπενφίκα, ενώ έχει δοκιμαστεί και στο MLS με την ομάδα του Λος Άντζελες.

Όσον αφορά στον Τσικίνιο, οι ερυθρόλευκοι τα είχαν βρει σε όλα με τον 28χρονο Πορτογάλο μέσο για να τον αποκτήσει ως ελεύθερο το καλοκαίρι και αυτό το διάστημα έκανε προσπάθειες για να τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα.

Οι ερυθρόλευκοι το πέτυχαν και έτσι έδωσαν τα χέρια με την Μπενφίκα και έτσι θα ενταχθεί άμεσα στους Πειραιώτες, υπογράφοντας συμβόλαιο 3,5 χρόνων.

Κοντά στο να κλείσει άμεσα Κάρμο και Ντράγκοβιτς ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ώρες έχει ανοίξει πολλά μέτωπα και κινείται για την ολοκλήρωση τουλάχιστον τεσσάρων μεταγραφών, αφού μετά τη διαφαινόμενη απόκτηση των Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο προσπαθεί να ολοκληρώσει ακόμη δύο μεταγραφές.

Ο λόγος για τους Νταβίντ Κάρμο και Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, με τους ερυθρόλευκους να έχουν βάλει μπροστά για να κλείσουν και τους δύο ποδοσφαιριστές άμεσα. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες δουλεύουν τις τελευταίες ώρες πολύ και τις δύο περιπτώσεις που θα ανεβάσουν επίπεδο την αμυντική γραμμή της ομάδας του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλό δρόμο και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις ακόμη και μέσα στη μέρα. Ο Κάρμο απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό τον Ολυμπιακό και αποτελεί προσωπική επιλογή του Πορτογάλου προπονητή με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, με τις επαφές με την Πόρτο να είναι σε καλό δρόμο.

Ο Νταβίντ Κάρμο είναι γεννημένος στις 19 Ιουλίου 1999 αναδείχθηκε από την Μπράγκα, όπου συνεργάστηκε με τον Καρβαλιάλ, ενώ το καλοκαίρι του 2022 η Πόρτο δαπάνησε 20 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Φέτος μετρά 12 εμφανίσεις με τους «δράκους», ενώ υπήρξε διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, με την Πόρτο να θέλει να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο.

Όσον αφορά την άλλη περίπτωση, ο Ντράγκοβιτς αγωνίζεται από το 2021 στον Ερυθρό Αστέρα και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Είναι 100 φορές διεθνής με την Αυστρία, μετρώντας και δύο γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί μαζί της στα τελικά του Euro 2016 και 2020.

Φέτος έχει 25 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ, ενώ έπαιξε βασικός ΚΑΙ στα έξι παιχνίδια της ομάδας του στους ομίλους του Champions League! Αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Αούστρια Βιέννης και από την ομάδα της Αυστρίας μετακόμισε στη Βασιλεία, παίζοντας κατόπιν σε Ντινάμο Κιέβου, Λεβερκούζεν και Λέστερ. Αξίζει να σημειωθεί πως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, με τον Ολυμπιακό να παλεύει να κλείσει και τους δύο μέσα στις επόμενες ώρες!

«Επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού για Βέρα»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Αργεντινή ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει κάνει επίσημη πρόταση στην Κορίνθιανς για τον Φαούστο Βέρα.

Ένα νέο όνομα προέκυψε από την Αργεντινή για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη Λατινική Αμερική οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στην Κορίνθιανς για την απόκτηση του Φαούστο Βέρα.

Ο 23χρονος Αργεντινός είναι αμυντικό χαφ και φέρεται να απασχολεί τους Πειραιώτες που βρίσκονται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή για τη μεσαία τους γραμμή. Ο Βέρα έχει συμβόλαιο με την Κορίνθιανς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026 και η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι επίσημο, αλλά υπάρχουν κι άλλα κλαμπ που ασχολούνται με τον Φαούστο Βέρα. Τα ρεπορτάζ των Βραζιλιάνων δεν αναφέρουν τα ονόματα των ομάδων που ασχολούνται με τον 23χρονο ποδοσφαιριστή.

Πολύ σημαντικό σε αυτή την ιστορία είναι πως τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή ανήκουν στο γραφείο μάνατζερ Stellar με το οποίο έχει κάνει αρκετές δουλειές τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Νότιγχαμ. Πιο πρόσφατη περίπτωση είναι ο Ομάρ Ρίτσαρντς.

Κοντά και στον Νέλσον Άμπι, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian

Ο Ολυμπιακός κάνει αγώνα δρόμου για να ενισχυθεί μεταγραφικά ενόψει της συνέχειας της σεζόν και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο, όμως αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί παίκτες που ετοιμάζονται να ντυθούν στα ερυθρόλευκα.

Και αυτό γιατί έχει εστιάσει για ενίσχυση της αμυντικής γραμμής του στους Κάρμο και Ντράγκοβιτς, όμως τώρα πηγαίνει και για ένα “χτύπημα” επί αγγλικού εδάφους, με τα τελευταία ρεπορτάζ να αναφέρουν πως είναι κοντά στο να κάνει δικό του τον Νέλσον Άμπι.

Ο λόγος για τον 20χρονο Άγγλο αμυντικό (3 φορές διεθνής με την Κ-20 των τριών λιονταριών), με τον δημοσιογράφο Γουίλ Άνγουιν της Guardian να αποκαλύπτει πως ο Ολυμπιακός μπήκε σφήνα στην Λούτον για τον Νέλσον Άμπι και ετοιμάζεται να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον 20χρονο παίκτη.

Ο νεαρός μπακ ανήκε από το 2020 στην Ρέντινγκ, με το συμβόλαιό του να λήγει το προσεχές καλοκαίρι και τους Πειραιώτες να εκμεταλλεύονται -βάσει του ρεπορτάζ- αυτή την κατάσταση, για να πείσουν τον Άμπι να τους επιλέξει και να αφήσει στην άκρη την πρόταση της νεοφώτιστης στην Premier League, Λούτον.

Σημειώνεται πως ο παίκτης έκανε ντεμπούτο με τους “βασιλικούς” πριν από τρία χρόνια αλλά χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τη σεζόν 2022-23 για να πάρει μέρος σε αγώνα πρωταθλήματος, με τη φετινή σεζόν να τον βρίσκει να έχει ρόλο βασικού στην League 1 αλλά και να φοράει μερικές φορές το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Ρέντινγκ.