Το Kalamata Street Pole Vault ανοίγει σήμερα αυλαία στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας – Συμμετοχή μεγάλων ονομάτων

Με την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει σήμερα 11 και αύριο 12 Μαΐου 2023, για δεύτερη χρονιά, τον Διεθνή Αγώνα Άλματος επί Κοντώ με την ονομασία KALAMATA STREET POLE VAULT – VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με συμμετοχές δεκάδων κορυφαίων αθλητών & αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγώνες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων).  Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά, τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλο Κρανιώτη, τον Πρόεδρο του ΓΣ Ακρίτα 2016 Πέτρο Παπαδόπουλο, τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Μανώλη Καραγιάννη και τους πρωταθλητές από την Ελλάδα, Παύλο Κριαρά και Ελένη Πόλακ και από την Τουρκία Ντεμέτ Παρλάκ.

«Ως Δήμος είναι προφανές ότι στηρίζουμε τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις, δράσεις που προφανώς προσθέτουν στην εξωστρέφεια της πόλης και προσελκύουν σπουδαίους αθλητές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος και κάλεσε Καλαματιανούς και επισκέπτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Σημειώνεται ότι η καινοτομία των αγώνων είναι ότι υλοποιούνται σε υπαίθριο χώρο, στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, γεγονός που προσφέρει την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά και σε απόσταση ‘αναπνοής’ το εντυπωσιακό θέαμα των αλμάτων σε ύψη 5 και πλέον μέτρων!

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, οι φετινοί αγώνες έχουν αναβαθμιστεί με την ένταξή τους στα OUTDOOR CHALLENGER MEETING, παρέχοντας τις προδιαγραφές να συμμετέχουν ξένοι αθλητές/τριες με τις επιδόσεις τους να καταμετρούνται στο διεθνές καλεντάρι αγώνων της IAAF και το Ελληνικό καλεντάρι αγώνων του ΣΕΓΑΣ.

Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης οι φετινοί αγώνες έχουν αναβαθμιστεί σε CHALLENGER – WORLD ATHLETICS – CONTINENTAL TOUR 2023.

Οι αγώνες υλοποιούνται σε υπαίθριο χώρο, στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, γεγονός που προσφέρει την ευκαιρία σε εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθήσει ζωντανά άλματα σε ύψη 5 και πλέον μέτρων!

Οι πρωταθλητές μας δίνουν υπόσχεση για ένα σπουδαίο θέαμα και οι περισσότεροι εξ αυτών κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο φετινό αγωνιστικό καλεντάρι. Σας αναφέρουμε μερικούς από τους συμμετέχοντες:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Ελένη Κλαούντια Πόλακ

Demet Parlak / Turkey

Sonia Malavisi / Italy

Naama Bernstein / Israel

ΑΝΔΡΕΣ:

Γιάννης Ρίζος (περσινός νικητής του αγώνα)

Πέτρος Χατζίου

Αντώνης Σάντας

Παύλος Κριαράς

Νίκανδρος Στυλιανού

Max Mandusic / Italy

Simone Bertelli / Italy

Robert Renner / Slovenia

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η Πέμπτη 11 Μαΐου, είναι η μέρα εξοικείωσης των 60 αθλητών και αθλητριών με τον υπαίθριο στίβο του άλματος επί κοντώ.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, το πρόγραμμα είναι αγωνιστικό και περιλαμβάνει 4 αγώνες.

Στις 10.00 των αγώνα των Παίδων Κ16.

Στις 12.00 τον αγώνα των Κορασίδων Κ16.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το απόγευμα στις 17.30 με τον αγώνα των Γυναικών.

Ενώ στις 20.00 γίνεται ο αγώνα των Ανδρών.

Ακολουθούν οι απονομές των νικητών.

Το κοινό θα απολαύσει ζωντανά και ένα ξεχωριστό εναέριο  ακροβατικό  σόου από τον Άθλο Καλαμάτας.

Την παρουσίαση των αγώνων θα κάνει ο δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης.

Το κοινό θα απολαύσει ένα ξεχωριστό show από τον Άθλο Καλαμάτας που θα  παρουσιάσει  εναέριο  ακροβατικό  σόου.  Ο  Άθλος Καλαμάτας  με  ιδρυτή  τον Αγγελάκο βασίλη  καλλιεργεί   απο  το  1997  αθλήματα,  Ολυμπιακά  και  μη,  που  έχουν  σαν  βάση  τους  τα  ακροβατικά,  όπως  το    Τραμπολίνο,  την  ενόργανη  γυμναστική,  το  παρκούρ.  Από  το    2006  ήταν   από  τους  πρώτους  στην  Ελλάδα   που  ασχολήθηκε  με  τα  εναέρια  ακροβατικά  και  τον  Μάρτη  διοργάνωσε  το  πρώτο  Aerial Championship  στην  Καλαμάτα.  Στο  σόου  συμμετέχουν  η  Τριγκιλίδα  Ελένη  (Προπονήτρια  Εναέριων  Ακροβατικών),  και  οι  μαθήτριές  της  Αριάδνη  Αικατερίνη  Αγγελάκου,  Σταυρούλα  Ίβκοβιτς,  Ειρήνη  Νταγιοπούλου,  η  Βασιλήνα  Ντάλα  και  η  Αθανασία  Γαλεντζά.  

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2023

10:00ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Κ16 ΑΓΟΡΙΑ
12:30ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΑ   
17:30ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
20:00ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ

Τα Μετρήσιμα Οφέλη από τη Διοργάνωση. Οι αγώνες επιφέρουν την ενθάρρυνση της αθλητικής δραστηριότητας και την αναμενόμενη στροφή τμήματος της νεολαίας προς τον αθλητισμό, γεγονός που συνθέτει την κοινωνική παράμετρο του όλου θέματος. Άμεσα οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση κόσμου τις ημέρες των αγώνων αλλά και έμμεσα οφέλη, από την προσέλκυση επισκεπτών στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και θα έχουν παρακολουθήσει τις εικόνες της πόλης μέσα από το πλάνο επικοινωνίας της διοργάνωσης. Μας δίνετε η ευκαιρία να διαφημίσουμε την περιοχή μας διεθνώς ως ένα ανταγωνιστικό προορισμό αθλητικού τουρισμού. Η Καλαμάτα κερδίζει πανελλήνια προβολή από τους χορηγούς επικοινωνίας, τη nova με τα κανάλια novasports που θα καλύψουν ειδησεογραφικά και τηλεοπτικά τους αγώνες, και την πιο μεγάλη αθλητική ιστοσελίδα gazzeta.gr.