Το θεατρικό εργαστήρι Μεσσήνης παρουσιάζει την παράσταση ”Ξενοδοχείο των δυο κόσμων”

“…Από τότε που ανέβηκε το έργο, χαίρομαι που με σταματούν οι άνθρωποι στο δρόμο ή σε ένα εστιατόριο. Πιάνουν το μπράτσο μου και μου ψιθυρίζουν στο αυτί την ακόλουθη φράση που ξέρουν απέξω:

«Η πίστη είναι σαν μια μικρή φλόγα που δεν ρίχνει φως σε τίποτα, αλλά που σε κρατάει ζεστό».

Τι είναι το παιχνίδι μου; Να αφήσει τον εαυτό του να φύγει και να αγκαλιάσει το μυστήριο. Να μην φοβόμαστε πια το άγνωστο και να αποδεχόμαστε αυτό που είναι αναπόφευκτο να συμβεί. Αυτό είναι το μπερδεμένο ταξίδι που πρόκειται να κάνει ο Julien.

Όταν ο Julien φτάνει στο ξενοδοχείο, είναι ένας άνθρωπος της εποχής μας: είναι απαισιόδοξος, υλιστής και αγχωμένος. οδηγεί πολύ γρήγορα, αγαπά πολύ γρήγορα και σκέφτεται πολύ γρήγορα. Έχει όλες τις προκαταλήψεις της σημερινής έτοιμης σκέψης – αυτό που θα μπορούσατε να ονομάσετε αρνητικές πεποιθήσεις.

Αυτό το ιδεολογικό φορτίο τον πνίγει, τον εμποδίζει να ζήσει και να δεσμευτεί και τον αποκόπτει από τα πράγματα και τους άλλους ανθρώπους. Όντας υποχρεωμένος να περιμένει, αναγκασμένος να σκεφτεί τη μοίρα του, αναγκασμένος να συναντήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που μένουν στο ξενοδοχείο, όλα αυτά τον αλλάζουν ριζικά.

Φεύγει από τον τόπο με μια δύναμη που είναι εντελώς νέα για αυτόν: τη δύναμη να συναινέσει. Η δύναμη της αναμονής…”

Eric-Emmanuel Schmitt

Γερμανία, 20 Απριλίου 2000

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 στις 9 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΣΚΑΡΟΛΙΟ. ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6936771626

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

του Éric-Emmanuel Schmitt (Ερικ-Εμμανουελ Σμιτ)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από 5 έως 28/4/2024 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ- ΚΥΡΙΑΚΗ στις 9μμ στο ΔΑΣΚΑΡΟΛΕΙΟ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ