Τοποθετήθηκαν οι κυβόλιθοι και ολοκληρώνετε ο πεζόδρομος στη Βύρωνος

Μπήκαν επιτέλους κυβόλιθοι στην οδό Βύρωνος, στο τελευταίο τμήμα της, στην Παραλία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου.

Οι εργασίες στο τμήμα αυτό που σήμαναν την επανεκκίνηση του έργου της Ναυαρίνου και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ξεκίνησαν μετά τα μέσα Οκτωβρίου, υλοποιήθηκαν με πολύ αργούς ρυθμούς και είχαν σταματήσει για αρκετό διάστημα.

Ο προγραμματισμός επανεκκίνησης του έργου προέβλεπε αρχικά εργασίες ομβρίων στη Βύρωνος και την Μαιζώνος, από τη Σανταρόζα και κάτω, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εικόνες πλημμύρας που εμφανίζονται στη Ναυαρίνου σε κάθε έντονη βροχόπτωση. Οι εργασίες στη Ναυαρίνου αναμένεται να ακολουθήσουν αυτές που εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν με τον καινούργιο χρόνο, στο τελευταίο τμήμα της Μαιζώνος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 25 Νοεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία νέα παράταση, την 4η κατά σειρά, 120 ημερών (4 μηνών) έως τις 27 Μαρτίου 2023, για το έργο ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, με την εκτίμηση, όμως, ότι είναι πιθανόν να μην φθάσει ούτε αυτή η παράταση, για να ολοκληρωθεί το έργο.