“Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης” & “Από παιδί σε παιδί” δυο εθελοντικές δράσεις με μεγαλείο ψυχής προς τον συνάνθρωπο

Τα πρώτα από τα δεκάδες παιχνίδια που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στο House by Phaos και τους χώρους όλων των συνδιοργανωτών και υποστηρικτών των δράσεων “Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης” και “Από παιδί σε παιδί” παραδόθηκαν χθες στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι δράσεις με τις τελικές αποστολές. Παράλληλα, ο Φορέας Θάλπος – Ψυχική Υγεία μέσω της Μονάδας “Θάλπος Καλαμάτας” δημιουργεί μια ακόμα κοινωνική δράση για τα Χριστούγεννα, υποστηρίζοντας συνανθρώπους μας που βιώνουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες. 

Συγκεκριμένα, αύριο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα ξύλινα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, η Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Θάλπος ενώνει τις δυνάμεις της με πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και αλυσίδες καταστημάτων για να μοιράσει δώρα, χαμόγελα και χριστουγεννιάτικη θαλπωρή σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Κάνοντας #ΚάτιΚαλό για τα Χριστούγεννα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και την Κινητή Μονάδα του Δήμου Καλαμάτας, θα συγκεντρώσει και θα προσφέρει, κατά προτεραιότητα και ανάλογα το μέγεθος της προσφοράς, αγαθά όπως είδη ένδυσης, τρόφιμα, βρεφικά και παιδικά είδη, είδη οικιακής χρήσης, παιχνίδια και γενικότερα προϊόντα ή ακόμα και υπηρεσίες με μορφή voucher, που θα ήταν χρήσιμα για τα μέλη μιας οικογένειας.

ΓΙΝΕ ΕΣΥ Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ!

Στην Καλαμάτα κι αυτές τις γιορτές, ο πεζόδρομος Σφακτηρίας μεταμορφώθηκε σε δρόμο αγάπης, με όλες τις επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί να κρατούν ανοιχτές τις πόρτες τους ώστε να υποδεχθούν τα δώρα πολιτών. Η δράση “Γίνε εσύ ο Άι Βασίλης” αυτή τη χρονιά προσφέρει καινούρια ή σε καλή κατάσταση παιχνίδια, για παιδιά της Μεσσηνίας 1 έως 16 ετών που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Τα παιχνίδια θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεσσήνης και συγκεντρώνονται μέχρι 28 του μήνα στην Καλαμάτα, εκτός των επιχειρήσεων του πεζόδρομου της Σφακτηρίας και στα γραφεία της “Εύφορης Γη” στην οδό  Πολυχάρους 9. Στη Μεσσήνη, στην ΚοινΣΕπ “Ρέκτης” στην οδό Ελευθερίας και Παπαφλέσσα 2. Στη Βελίκα, στη “Μεσσήνης Γαία” ΚοινΣΕπ και στο Μαγγανιακό, στη “Νόστος” ΚοινΣΕπ   προσκαλούν τους κατοίκους να στηρίξουν τα παιδιά της περιοχής να μοιράσουν χαμόγελα κι αγάπη!

H δράση διοργανώνεται από τους φορείς Κ.Αλ.Ο.: “Φάος” ΚοινΣΕπ, “Βιλβιοταξιδέυουμε” ΑΜΚΕ, “Ρέκτης” ΚοινΣΕπ, “Μεσσήνης Γαία”ΚοινΣΕπ, “Νόστος” ΚοινΣΕπ, στην οποία συμμετέχουν οι επιχειρήσεις: Εύφορη Γη, Πιτσαρία ILCAMINO, Bitter the Bar, Eνδύματα SASA, House by Phaos, Σχολή Χορού Μαρία Λαδά, Central Kicks, Eπιδιορθώσεις Μαυροειδή Γωγώ, to Potistiri, ζαχαροπλαστείο Divino Insolito, Jungle Pannik, Ωρολόγια Κοσμήματα Σινάπης, See Fashion, Ενδύματα Αφροδίτη, Λευκά Eίδη Λιανού, Aroma Ναύπλιον Καλαμάτα, HairLab Dimitris, Επιδιορθώσεις Μούντανου.

ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙ!

Η δράση “Από παιδί σε παιδί” προσκάλεσε τα παιδιά να τοποθετήσουν ένα αμεταχείριστο παιχνίδι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου ή του φροντιστηρίου τους, από 7 έως 20 Δεκεμβρίου. Και συνεχίζει εντός του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, κάτω από το χριστουγεννιάτικο καράβι έως τις 27 Δεκεμβρίου. Αποδέκτες των παιχνιδιών είναι τα παιδιά της “Φλόγας” και η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. H Νέλλη Κουβελάκη, πρόεδρος της  “Φάος” ΚοινΣΕπ και διευθύντρια του “House by Phaos”, μίλησε στην “Ε” για την συγκινητική ανταπόκριση των παιδιών στο κάλεσμα της ΑΜΚΕ “Βιβλιοταξιδεύουμε” και της “Φάος” ΚοινΣΕπ, με αφορμή τη χθεσινή παράδοση των παιχνιδιών στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα η κ. Κουβελάκη δήλωσε: “Όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος τα Χριστούγεννα, μέσω του καλέσματός μας για την συγκέντρωση παιχνιδιών, με αποδέκτες τόσο παιδιά που νοσηλεύονται όσο και παιδιά απόρων οικογενειών, λάβαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους. Με την στήριξη φορέων Κ.Αλ.Ο και επιχειρήσεων, τόσο της Καλαμάτας όσο και της περιοχής του Δήμου Μεσσήνης, η δυναμική της πρόσκλησής μας μεγεθύνθηκε.

Σε συνδιοργάνωση με το “Βιβλιοταξιδεύουμε” και την δραστήρια πρόεδρό του  Ελευθερία Χαλίλι και σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλαμάτας, το Σύλλογο Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας, προσκαλέσαμε τα ίδια τα παιδιά  να προσφέρουν ένα παιχνίδι σε ένα άλλο παιδί που νοσηλεύεται. Λάβαμε πακέτα με ευχετήριες κάρτες γραμμένες από τα ίδια, κάτι που μας προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Μην ξεχνάμε πως ένα παιδί που μαθαίνει την προσφορά από την τρυφερή του ηλικία, θα γίνει ένας υπεύθυνος, ενεργός πολίτης που θα ενδιαφέρεται και θα νοιάζεται για τον συνάνθρωπο και την κοινωνία. Μέσω της προσφοράς, αντλούμε δύναμη στο να συνεχίσουμε… Και μην ξεχνάμε πως η προσφορά δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα υλική. Η συναισθητική προσφορά έχει τις περισσότερες φορές μεγαλύτερη αξία και μπορεί να είναι καθημερινή. Το να είσαι γενναιόδωρος δείχνει μεγαλείο ψυχής, δείχνει την αγάπη σου προς τον συνάνθρωπο”.