Τζέιμς Χαμ, ρεπόρτερ Σακραμέντο Κινγκς: “Ο Πετρούσεφ υπογράφει στον Ολυμπιακό” (vid)

Ο Έντριαν Βοϊναρόφσκι αποκάλυψε την αποδέσμευση του Φίλιπ Πετρούσεφ από το Σακραμέντο και ακολούθως, ο ρεπόρτερ των Κινγκς, Τζέιμς Χαμ εξήγησε πως ο Σέρβος φόργουορντ-σέντερ ετοιμάζεται να υπογράψει στον Ολυμπιακό

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/11, ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι αποκάλυψε την είδηση πως οι Σακραμέντο Κινγκς αφήνουν ελεύθερο τον Φίλιπ Πετρούσεφ, εξηγώντας πως ο Σέρβος ψηλός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Ο Πετρούσεφ, δευτεραθλητής κόσμου στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ με την Εθνική Σερβίας μετακόμισε στο Σακραμέντο στο πλαίσιο της ανταλλαγής που έφερε τον Τζέιμς Χάρντεν στους Κλίπερς, δίχως να βρει ρόλο στο rotation των «Βασιλιάδων», μετρώντας δυο ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Μετά την αποκάλυψη του Βοϊναρόφσκι, ο ρεπόρτερ των Σακραμέντο Κινγκς, Τζέιμς Χαμ εξήγησε πως ο Πετρούσεφ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού αφού είναι έτοιμος να υπογράψει το συμβόλαιο που του δίνουν οι «ερυθρόλευκοι». Το ίδιο υποστηρίζει και ο ρεπόρτερ του ESPN, Έιντριαν Βοϊναρόφσκι και αυτός με σχετική του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στα social media όπως φαίνεται πιο κάτω

Ο έγκριτος Ιταλός ρεπόρτερ, Ματέο Αντρεάνι δηλώνει σίγουρος για την αποδέσμευση και μιλάει για σίγουρη μετακίνηση του Σέρβου στον Πειραιά.

Ο ίδιος τονίζει πως ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ, έχει κλείσει στους νταμπλούχους Ελλάδας και μάλιστα η συμφωνία είναι για τριετές συμβόλαιο.

Επίσης αναφέρει μια ακόμα λεπτομέρεια, η οποία δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα. Δηλαδή, ότι ο Σέρβος είχε πρόταση από άλλες δύο ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τελική του απόφαση, τόσο η παρουσία του Μπαρτζώκα στον πάγκο της ελληνικής ομάδας αλλά και συζητήσεις που είχε με τον νυν συμπαίκτη του στους Κινγκς και πρώην άσο του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ.

Κάπως έτσι φαίνεται να ολοκληρώνεται (εκτός απροόπτου) κι η απόπειρα του νεαρού ψηλού να στεριώσει στο  NBA, αφού μοιάζει ειλημμένη η απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη. Όπως όλα δείχνουν, για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει εκφράσει με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον του εδώ και μερικές ημέρες προς την πλευρά του 23χρονου φόργουορντ/σέντερ.

Εφόσον ολοκληρωθεί το deal μεταξύ των δύο πλευρών, ο Πετρούσεβ θα έχει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague, ενώ αναφορικά με την Stoiximan Basket League υπάγεται στον κανονισμό των ξένων για 6+1.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του στην Ευρώπη ήταν ο Ερυθρός Αστέρας την σεζόν 2022-23, στον οποίο μετακόμισε μετά από μία χρονιά στην Αναντολού Εφές. Η έναρξη της επαγγελματικής μπασκετικής του σταδιοδρομίας έγινε στην Σερβία και την Μέγκα (2020-21).

Στα δύο χρόνια παρουσίας του στην EuroLeague έχει μετρήσει κατά μέσο όρο 8.5 πόντους και 3.8 ριμπάουντ.

Ο Σέρβος ψηλός μέτρησε πέρσι 8.5 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ σε 34 συμμετοχές στη EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα.

Σε πρώτη φάση πάντως, η αποδέσμευσή του ανοίγει τον δρόμο της επιστροφής προς την EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να τον περιμένει πώς και πώς για να ολοκληρώσει το ρόστερ του.

Τι εκκρεμεί; Να περάσουν 48 ώρες, διάστημα στο οποίο οποιαδήποτε ομάδα του NBA μπορεί να τον πάρει με το ίδιο συμβόλαιο που είχε στους Σακραμέντο Κινγκς. Κάτι που πάντως δεν δείχνει να συγκεντρώνει πιθανότητες, αφού οι μετοχές του Φιλίπ Πετρούσεβ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά στο NBA.