Τελικός Astana Open: Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-2: Τίτλος Νο90 για τον Νόλε (vid)

O Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το back-to-back στους τίτλους καθώς μετά από το Tel Aviv Open κατέκτησε και το Astana Open επικρατώντας στον τελικό του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-3, 6-4 σε μόλις 75 λεπτά φτάνοντας τους 90 τίτλους στην καριέρα του, αλλά και τους 15 σε 500άρια τουρνουά σε 18 συνολικά τελικούς! 

Από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κατακτήσει τον παρθενικό του τίτλο σε 500άρι τουρνουά (0/9), αλλά και να λυγίσει έναν παίκτη από τους Big-3 σε τελικό (0/9). Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας μετά από την εξαιρετική του πορεία στο Astana Open θα επιστρέψει την ερχόμενη Δευτέρα (10/10) στο Top-5 του κόσμου βάζοντας από κάτω τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο τελικός ξεκίνησε με τους δύο φιναλίστ να δείχνουν συνέπεια στο service σ’ ένα set όπου ο Τσιτσιπάς έχασε μόλις έναν πόντο στο 1ο service (10/11), ενώ ο Τζόκοβιτς δύο (16/18).

Ωστόσο, ο Σέρβος κατάφερε να “χτυπήσει” το service του Τσιτσιπά στο καθοριστικό 8ο game, στο πιο κακό service-game του Έλληνα τενίστα στο set με αποτέλεσμα να βρει break και να προηγηθεί με 5-3, για να το κλείσει αμέσως μετά με εύκολο hold φτάνοντας στο 6-3 παίρνοντας προβάδισμα στον τελικό (1-0).

Στο 2ο set ο Τζόκοβιτς συνέχιζε να πιέζει το service του Τσιτσιπά, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να σβήσει δύο break-points στο 3ο game, το ένα μ’ ένα βαρύ inside out και το 2ο χάρη σε μια άστοχη λόμπα του Σέρβου, διατηρώντας το προβάδισμα (2-1).

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game του Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να κάνει μαζεμένα αβίαστα λάθη και τον Σέρβο να παίρνει το πλεονέκτημα (3-2) έχοντας την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά στα δύο games κάτι που έκανε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο (4-2).

Από εκεί και πέρα ο Σέρβος κράτησε σχετικά εύκολα το service του φτάνοντας στη νίκη και στον τίτλο τον 3ο συνεχόμενο από το Wimbledon και μετά βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ απέναντι στον Τσιτσιπά σε 8-2 κάνοντας το απόλυτο 5/5 όποτε βρίσκει τον Έλληνα τενίστα σε τελικό ATP Tour.