Τα σκουπίδια στους κάδους

Επιστρέφω από τη ραδιοφωνική μου εκπομπή – focus raio 99.6 – στο σπίτι.

Από το άλλο ρεύμα του δρόμου έρχεται μηχανόβιος με χίλια, χωρίς κράνος, κόβει ταχύτητα, παίρνει στυλάκι φτασμένου μπασκεμπολίστα και προσπαθεί να πετάξει τη σακούλα με τα σκουπίδια στον κάδο. Έλα μου ντε που δεν είναι και τόσο καλός και δεν πετυχαίνει τον στόχο! Σαν μην τρέχει τίποτα και με χαμόγελο του τύπου δεν βαριέσαι, γκαζώνει και φεύγει.

Εικόνες καθημερινότητας και από την άλλη μεριά, συζήτηση πολλές φορές για τον ‘’πολιτισμό της καθημερινότητας’’. Πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον; Μήπως χρειαζόμαστε κανένα μπαμπούλα ή ειδική εκπαίδευση για τα στοιχειώδη που αφορούν εμάς τους ίδιους τελικά ;

Το καλοκαίρι είναι μπροστά κι εκτός από θέματα υγιεινής, μάλλον δεν είναι ωραία εικόνα να βλέπουν και οι επισκέπτες σκουπίδια γύρω από τους κάδους. Ας μην κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη, γιατί εμείς θα πληρώσουμε την ασέβεια μας και την αδιαφορία μας για το περιβάλλον.

Κι εγώ έχω τα νεύρα μου με τα στραβά κι ανάποδα που συμβαίνουν, αλλά δεν μου φταίει κανείς για να πετάω όπου νάναι τα σκουπίδια μου. Ας μην τα φορτώνουμε όλα στους άλλους, ας πράττουμε κι εμείς τα αυτονόητα.

Τα σκουπίδια είναι για τους κάδους και όχι για διακόσμηση γύρω από αυτούς.

Η Καλαμάτα είναι το μεγάλο μας σπίτι.

Ας το φροντίζουμε όσο και όπως μπορούμε.

Νίκος Κουρής