Σύλληψη 17χρονου που είχε διαφύγει από αναμορφωτήριο για 7 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών σε Μεσσήνη και Καλαμάτα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -7- περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες στην Καλαμάτα, 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι ο δράστης τα ξημερώματα της Τετάρτης έκλεψε δίκυκλη μοτοσικλέτα από την Μεσσήνη με την οποία στη συνέχεια μετέβη στην Καλαμάτα εκεί την ίδια ημέρα και την Πέμπτη, διέπραξε -4- περιπτώσεις κλοπών και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε επιχειρήσεις, αφαιρώντας χρήματα και κούτες τσιγάρων.

Συγκεκριμένα στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης ο νεαρός παραβίασε γυάλινη πόρτα καταστήματος ενδυμάτων στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κεφάλα και αφαίρεσε από το ταμείο 100 ευρώ.

Λίγα λεπτά αργότερα προσπάθησε να διαρρήξει μίνι μάρκετ στη συμβολή των οδών Φαρών και Γεωργούλη, αλλά δεν τα κατάφερε προξενώντας απλώς φθορές στην κλειδαριά της εισόδου του καταστήματος. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η προσπάθειά του καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μίνι μάρκετ και το βιντεοληπτικό υλικό βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς στην ταυτοποίησή του.

Επόμενος στόχος του 17χρονου ήταν παντοπωλείο στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Καίσαρη, όπου αφού έσπασε την γυάλινη πόρτα της εισόδου αφαίρεσε 400 ευρώ από το ταμείο, καθώς και 7 κούτες τσιγάρα.

Ο νεαρός δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε τη δράση του στην Καλαμάτα και την επόμενη νύχτα. Ετσι στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης παραβίασε την γυάλινη πόρτα οινομαγειρείου στην οδό Ιατροπούλου και αφού άνοιξε την ταμειακή, δεν βρήκε να πάρει χρήματα αλλά προκάλεσε φθορές ύψους 100 ευρώ.

Ακολούθως λίγα λεπτά αργότερα μετέβη στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Βασιλέως Κωνσταντίνου και αφού παραβίασε βοηθητικό παράθυρο αρτοποιείου, κατάφερε να αφαιρέσει 70 ευρώ από το ταμείο.

Η δράση του συνεχίστηκε στις 2:20 τα ξημερώματα παραβίασε την γυάλινη πόρτα καφετέριας στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Κοραή και αφαίρεσε το ποσό των 250 ευρώ προξενώντας παράλληλα φθορές μικρής αξίας.

Το πρωί της Πέμπτης κοντά στο σπίτι του στην Καλαμάτα βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο μηχανάκι, το οποίο ακολούθως επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο 17χρονος είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων, όπου κρατείτο για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.