Συνάντηση Νίκα με τον ολυμπιονίκη Π. Δήμα για την πρόθεση της ΔΟΕ να αφαιρέσει κλασικά αθλήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 28 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, συνάντηση με τον ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πρόθεση της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) να μην περιλάβει από τους μεθεπόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 -στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ-, την άρση βαρών καθώς και άλλα δύο ιστορικά αθλήματα, την πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο.

Ο Ελληνας ολυμπιονίκης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι ήδη εξελίσσεται παγκόσμια κινητοποίηση των αθλητών και των φίλων του αθλήματος της άρσης βαρών, η οποία θα εκφραστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αρχαία Ολυμπία, σε εκδήλωση στην οποία -όπως διαβεβαίωσε ο Π. Νίκας προτίθεται να συμβάλει οικονομικά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει την πιο πάνω πρωτοβουλία, καθώς εκτιμά ότι θα πρέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες να έχουν προτεραιότητα τα κλασικά αθλήματα, τα οποία -όπως τόνισε- δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται σε βάρος νέων “εμπορικότερων” μοντέρνων αθλημάτων.

Στην ίδια συνάντηση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας και ο ολυμπιονίκης Π. Δήμας κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες “μετεξελίσσονται ταχύτατα από παγκόσμια αθλητική διοργάνωση σε εμπορικό γεγονός, κάτι που αντίκειται βεβαίως στον πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας”.