Πρώτο φιλικό εντός έδρας για τη “Μαύρη Θύελλα” με τον Ολυμπιακό Β’ στις 6 μ.μ στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας

Μετά τα πρώτα φιλικά στο Καρπενήσι η ”Μαύρη Θύελλα” θα δώσει τα πρώτα της φιλικά επί μεσσηνιακού εδάφους, μετά από σχεδόν έναν μήνα προετοιμασίας.

Σήμερα στις 18:00 μ.μ θα υποδεχθεί στο Στάδιο της Παραλίας τον Ολυμπιακό Β’, με τον οποίο οι «μελανόλευκοι» είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 στο Καρπενήσι κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους στην Ευρυτανία.

Αυτή τη φορά ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης, περιμένει να δει σημαντική ατομική και κυρίως ομαδική βελτίωση.

«Συνοχή στο σύστημα, πειθαρχία και τους παίκτες να δείχνουν ότι αφομοιώνουν το ρόλο τους σε αυτό, αλλά και φυσική κατάσταση, καθώς σιγά σιγά πηγαίνουμε προς την τελική ευθεία», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός.

Η τοπική μας ομάδα δουλεύει σε 3-5-2, 4-4-2 και 4-3-3, συστήματα που όπως επαναλαμβάνει ο κ. Τσιώλης με κάθε ευκαιρία οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας μπορούν να τα υποστηρίξουν, αποδίδοντας το επιθετικό παιχνίδι που θα χρειαστεί να βγάλει η Μαύρη Θύελλα στο γήπεδο ώστε να κυνηγήσει τους υψηλούς στόχους που έχει στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Εκτός από το σημερινό φιλικό με τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού (στο οποίο αναμένεται να αγωνιστεί κι ένας υπό δοκιμήν αριστεροπόδαρος Άγγλος παίκτης), στο Στάδιο της Παραλίας θα φιλοξενηθούν και τα προσεχή τεστ με την Παναχαϊκή την Τετάρτη 31/8 (είχε δημιουργεί μπέρδεμα, καθώς την ίδια μέρα είχε οριστεί εκεί ο αγώνας του Πανθουριακού με τα Βραχνέικα για το Κύπελλο Ελλάδος) και τον Παναθηναϊκό Β’ (4/9).

Στο μεταξύ, οι προπονήσεις μετά την επιστροφή από το αθλητικό κέντρο στο Καρπενήσι, φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο γήπεδο του Άριος και τον Άγιο Νικόλαο Μπούκας, με τον προπονητή της Καλαμάτας να αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους υπεύθυνους για την φιλοξενία.

Το ευχάριστο είναι ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το αθλητικό κέντρο της ομάδας στα Παλιάμπελα και οι Καλαμάτα θα έχει έτσι μια σταθερή βάση για τις προπονήσεις της, προφυλάσσοντας παράλληλα τον επίσης νέο χλοοτάπητα του Σταδίου της Παραλίας.

Πήρε πιστοποιητικό για τη Super League 2

Χωρίς προβλήματα και ελλείψεις ήταν ο φάκελος των δικαιολογητικών της Καλαμάτας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κι έτσι η ΠΑΕ εξασφάλισε και τυπικά την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2. Την ίδια ώρα αρκετές είναι οι ομάδες που «κόπηκαν», όπως είναι τις τελευταίες μέρες η Ξάνθη, η Τρίγλια (Ηρακλής), Διαγόρας Ρόδου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Απόλλωνας Λάρισας,
Εκτός από την Καλαμάτα πήραν πιστοποιητικό το Αιγάλεω, η Νίκη Βόλου, ο Θεσπρωτός και χθες η Επισκοπή, ο Απόλλων Πόντου και η Αναγέννηση Καρδίτσας.
Οι ομάδες που απορρίφθηκαν θα έχουν την ευκαιρία για προσφυγή, ενώ ο Διαγόρας ούτως ή άλλως δεν προτίθεται να αγωνιστεί.