ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1: “Άλωσε” την Τούμπα τερμάτισε τρίτος και περιμένει για το Europa League

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική των playoffs, με τον Σαμασέκου να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 33′. Στην 3η θέση οι ερυθρόλευκοι, στην 4η ο Δικέφαλος.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Δικέφαλος είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο αποτελεσματικοί με τον Σαμασέκου στο 33′ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, ενώ στη συνέχεια αμύνθηκαν με επιτυχία.

EUROKINISSI SPORTS

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε την 3η θέση και μπορεί να πάρει εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League, αρκεί η ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Novibet. O 4ος ΠΑΟΚ θέλει να πάρει το Κύπελλο, ώστε να πάει εκείνος στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και να στείλει τους ερυθρόλευκους στο Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι στην εστία και τους Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Οι Ντάντας και Αουγκούστο ήταν στα χαφ, με τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Μπίσεσβαρ πίσω από τον Μπράντον. Από την άλλη, ο Ζοσέ Ανιγκό παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Οι Χουάνγκ, Εμβιλά και Σαμασέκου ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη και Μπιέλ στα δύο άκρα και τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Το παιχνίδι του από τα πρώτα λεπτά είχε εξαιρετικό ρυθμό. Μάλιστα, μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Τόμας, που μπλόκαρε ο Τζολάκης. Ο Δικέφαλος γινόταν επικίνδυνος με τον Ράφα Σοάρες, ο οποίος με τις προωθήσεις του προσπαθούσε να… πονοκεφαλιάσει τον κίπερ του Ολυμπιακού.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, γινόταν κατανοητό πως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία, με τους ερυθρόλευκους να επιχειρούν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 28′ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με σουτ του Μπιέλ που απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο 33ο λεπτό. Ο Ροντινέι από τα δεξιά γέμισε στην περιοχή και ο Σαμασέκου, ερχόμενος στην πλάτη του Μπακαμπού, πήρε την κεφαλιά για να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να είναι απειλητικός, ενώ στο 45′ είχε μεγάλη ευκαιρία. Ο Αουγκούστο γύρισε από τα δεξιά, ο Τζολάκης απέκρουσε την προβολή του Τόμας από κοντά, ενώ στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι απομάκρυναν την μπάλα. Έτσι, το 1-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει τους ερυθρόλευκους. Ωστόσο, δεν είχαν την ίδια συχνότητα τελικών σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να καλύπτει τα μετόπισθεν.

Στο 57ο λεπτό ο Κώστας Κουλιεράκης από πάρα πολύ μακριά δοκίμασε το πόδι του, με τον Τζολάκη να εκτινάσσεται και με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 75′, με τον Κετζιόρα να στέλνει την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει τη λύση για να απαντήσει. Στο 84′ ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Τζολάκη. Η τελευταία φάση στο ματς ανήκε στον Κασάμι, προσπάθεια του οποίου πέρασε έξω. Έτσι, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Νάσμπεργκ (46′ Κουλιεράκης), Ίνγκασον, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (64′ Σβαμπ), Αουγκούστο (76′ Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ (64′ Τάισον), Μπράντον (82′ Τζίμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου, Εμβιλά, Χουάνγκ (78′ Κασάμι), Μπιέλ (65′ Βρουσάι), Φορτούνης (78′ Μασούρας), Μπακαμπού (71′ Αραμπί).

Αποτελέσματα και τελική βαθμολογία

Η 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κατακτάει το πρωτάθλημα.

Η «Ένωση» επικράτησε με 4-0 του Βόλου στο ματς-φιέστα στην Opap Arena και πανηγύρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας, φτάνοντας τους 83 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση.

Οι «πράσινοι» έμειναν στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στον Άρη στη Λεωφόρο και τερμάτισαν τη σεζόν με 78 βαθμούς.

Τέλος, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο διπλό στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ με 1-0 και κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας με 73 βαθμούς τη σεζόν, με τον «δικέφαλο» να μένει στους 67.

Δείτε τη βαθμολογία: