ΑΕΚ – Βόλος 4-0: Σήκωσε πανάξια το 13ο μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της που παραληρούσε!!! (vid)

Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας για 13η φορά στην ιστορία της. Η Ένωση επικράτησε του Βόλου 4-0 σε μια καυτή OPAP Arena, παρουσία 80 χιλιάδων εκστασιασμένων φιλάθλων της, εντός κι εκτός αυτής.

Ο Σέρχιο Αραούχο, που στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στα playoffs λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο, ήρθε από την Ισπανία και παρότι με ήταν με τις πατερίτσες, ύψωσε στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας το τρόπαιο μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν. Η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας, το πρώτο στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση πανηγύρισε τον τίτλο σε ένα γιορτινό κλίμα στην OPAP Arena εντός κι εκτός αυτής, επικρατώντας του Βόλου 4-0. Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Σιμάσνκι χρίστηκαν οι σκόρερ για την Ένωση.

KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Μαζί με το πρωτάθλημα οι κιτρινόμαυροι έκλεισαν μια θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο (τουλάχιστον του Conference League), ενώ θα διεκδικήσουν το τρίτο νταμπλ της ιστορίας τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον ΠΑΟΚ.

Το πάρτι τίτλου στήθηκε από νωρίς στην OPAP Arena, με τον κόσμο να πηγαίνει από το πρωί και να κατακλύζει το γήπεδο αλλά και τη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα πανηγυρικό κλίμα το οποίο συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ενδεικτική ήταν η ατμόσφαιρα που επικράτησε στην είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Τη γιορτή άνοιξαν οι Τσούμπερ – Γκατσίνοβιτς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος και απείλησε στο 2′. Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή και με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Αυγερινός τον σταμάτησε. Οι κιτρινόμαυροι είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο μέχρι το πρώτο γκολ ο Βόλος αμυνόταν εξαιρετικά.

Η ΑΕΚ άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη και τον τίτλο στο 16ο λεπτό. Ο Χατζισαφί με ωραία παράλληλη έστρωσε στον Τσούμπερ μέσα στη μικρή περιοχή και αυτός με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ελβετός εξιλεώθηκε με αυτό τον τρόπο, καθώς δύο λεπτά νωρίτερα ένα υπέροχο γκολ που σημείωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ακυρώθηκε για οφσάιντ “εξαιτίας του”.

KLODIAN LATO / EUROKINISSI
Η ΑΕΚ το ήθελε πιο πολύ και το έδειξε από το πρώτο λεπτό

Η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων ήταν στο 21ο λεπτό. Ο Σι δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, το οποίο όμως δεν ανησύχησε τα καρέ του Αθανασιάδη.

Το δεύτερο γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Γκατσίνοβιτς στο 33ο λεπτό. Μετά από μια επίθεση που θύμισε playstation με εντυπωσιακή ανάπτυξη των παικτών, ο Σέρβος με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Γκαρσία είχε δύο τελικές προσπάθειες. Στο 40′ ο Αυγερινός τον σταμάτησε, ενώ στο 45′ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Τα δύο γκολ δεν σταμάτησαν τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνουν τα γκολ.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΑΕΚ – ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Σιμάνσκι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ πιο αργός, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες.

Η Ένωση εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να σκοράρει. Αυτό έγινε στο 59ο λεπτό. Ο Ορμπελίν Πινέδα, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 51ο λεπτό, έκανε υπέροχη εναλλαγή της μπάλας με τον Γκαρσία και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η πρώτη της αξιοσημείωτη στιγμή ήταν το γκολ του Πινέδα στο 59′.

Στο 66′ ο Νίκλας Ελίασον με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Αυγερινού, ενώ πέντε λεπτά έκανε ένα υπέροχο σλάλομ και τον σταμάτησε με ωραία ενέργεια. Στο 79′ και το 80′ οι προσπάθειες των Γκαρσία και Πινέδα δεν βρήκαν τον στόχο τους, με το 4-0 να μένει μέχρι τέλους.

Το τέταρτο γκολ των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 85ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον ο Πολωνός μέσος από κοντά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (67′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί (67′ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (52′ Πινέδα), Άμραμπατ (52′ Ελίασον), Τσούμπερ (52′ Φερνάντες), Γκαρσία.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης, Μεταξάς (80′ Τσελεμπάκης), Κάτσε (63′ Κάτσε), Σι, Άλχο, Γκάγκι (76′ Τριανταφύλλου).

Τα highlights του παιχνιδιού:
Η στιγμή που Αραούχο – Μάνταλος σήκωσαν στον αέρα το 13ο πρωτάθλημα της Ένωσης

Ο Σέρχιο Αραούχο σήκωσε στον ουρανό της Νέα Φιλαδέλφειας μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της ΑΕΚ και στις εξέδρες υπήρξε ένας χαμός και τεράστιο ντελίριο ενθουσιασμού.

Η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, σε ένα γιορτινό κλίμα στην OPAP Arena εντός και εκτός γηπέδου μετά τη νίκη επί του Βόλου.

Ο Σέρχιο Αραούχο, που στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στα playoffs λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο, ήρθε από την Ισπανία και παρότι με ήταν με τις πατερίτσες, ύψωσε στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας το τρόπαιο μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο. Ο κόσμος ζητωκραύγασε με την ψυχή του για το πρωτάθλημα, εντός και εκτός γηπέδου. Ο αρχηγός της Ένωσης ξεχώρισε γιατί φόρεσε το περιβραχιόνιο για τον Άλκη με το γράμμα “Α”.

Την ίδια στιγμή στα μεγάφωνα “ηχούσε” το “We are the Champions” για τους πρωταθλητές της Ένωσης. Ο Ματίας Αλμέιδα κρατούσε ένα καπνογόνο στο χέρι.

Αφού σήκωσαν όλοι το τρόπαιο, οι παίκτες το επιτελείο και ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης έκανε τον γύρο του θριάμβου. Οι παίκτες τραγούδησαν και το χάρηκαν με την ψυχή τους, βγάζοντας τα κινητά τους.

Αποθέωση για Αλμέιδα, τον σήκωσαν στα χέρια οι παίκτες

Ο Ματίας Αλμέιδα γνώρισε την αποθέωση κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους παίκτες της ΑΕΚ να τον σηκώνουν στα χέρια.

Δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα της βραδιάς στην ΑΕΚ ήταν ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός κόουτς γνώρισε την αποθέωση τόσο από τους παίκτες όσο και από τους φιλάθλους της Ένωσης.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης τον σήκωσαν στα χέρια κατά τη διάρκεια της απονομής.

Αλμέιδα και Μάνταλος πήγαν το τρόπαιο στον Μελισσανίδη

Ο Ματίας Αλμέιδα και ο Πέτρος Μάνταλος πήγαν το τρόπαιο στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ την ίδια ώρα στα μεγάφωνα της OPAP Arena έπαιζε το “Eye of the tiger”.

Μετά την διαδικασία της απονομής και το γύρο του θριάμβου που έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ ήρθε η ώρα η κούπα του πρωταθλητή να ανέβει στα επίσημα.

Ο Ματίας Αλμέιδα και ο Πέτρος Μάνταλος ανέλαβαν να πάνε το τρόπαιο στον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης, Δημήτρη Μελισσανίδη. Όλο αυτό συνέβη τη στιγμή που από τα μεγάφωνα της OPAP Arena έπαιζε το “Eye of the tiger”.

Φυσικά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρέλαβε το τρόπαιο με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη και το σήκωσε και εκείνος γυρνώντας προς την πλευρά του κόσμου.

Αποθέωση για Μπλάνκο, Μαντούκα, Ζούλιο Σέζαρ απο τον Κόσμο της ΑΕΚ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Αποτελέσματα και τελική βαθμολογία

Η 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να κατακτάει το πρωτάθλημα.

Η «Ένωση» επικράτησε με 4-0 του Βόλου στο ματς-φιέστα στην Opap Arena και πανηγύρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας, φτάνοντας τους 83 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση.

Οι «πράσινοι» έμειναν στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στον Άρη στη Λεωφόρο και τερμάτισαν τη σεζόν με 78 βαθμούς.

Τέλος, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαίο διπλό στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ με 1-0 και κατέκτησε την 3η θέση του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας με 73 βαθμούς τη σεζόν, με τον «δικέφαλο» να μένει στους 67.

ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Δείτε τη βαθμολογία: