Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Άφησαν… ανοιχτούς λογαριασμούς για το Φάληρο (vid)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Λεωφόρο για την πρώτη μεταξύ τους μάχη για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Δείτε τα δύο γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Μία σου και… μία μου για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson και θα λύσουν τις διαφορές τους αναφορικά με την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης την επόμενη Τετάρτη (17/01) στο Φάληρο.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να εφαρμόσουν το πλάνο τους στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας το μηδέν μάλλον… εύκολα και βρίσκοντας γκολ με γυριστό σουτ του Αλεξανδρόπουλου στο 45’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο.

INTIME SPORTS

Αντιθέτως, το «τριφύλλι» βελτίωσε πάρα πολύ την εικόνα του στην επανάληψη, χάρη στην είσοδο όλων αλλά κυρίως του Βέρμπιτς και την μετατόπιση του Κώτσιρα σε ρόλο κεντρικού χαφ, φτάνοντας στην ισοφάριση με τον εορτάζοντα Ιωαννίδη, στο 65ο λεπτόεπίσης από μια «στημένη» μπάλα, μετά το χτύπημα του Μαντσίνι.

Θα μπορούσε, δε, να κάνει ακόμα και την ολική επαναφορά, στο τέλος του ντέρμπι, αλλά ούτε ο σκόρερ ούτε και ο Μλαντένοβιτς κατάφεραν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις, χάνοντας πολύ μεγάλες ευκαιρίες για το 2-1.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Φατίχ Τερίμ ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-3-3με τον Λοντίγκιν μπροστά από την εστία και τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο και Μλαντένοβιτς στην τετράδα της άμυνας. Οι Πέρεθ, Τσέριν και Μπερνάρντ ήταν στη τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Τζούριτσιτς, Αϊτόρ και Ιωαννίδη στην αντίστοιχη της επίθεσης. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ από την άλλη, παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Έσε, Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλος ήταν οι τρεις στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών, με τους Ρίτσαρντς και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

EUROKINISSI SPORTS
Αλεξανδρόπουλος και 0-1!

Τα πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 19’ ο Μπερνάντ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης. Εξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μασούρα, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε. Στο 28’ ο διεθνής άσος βγήκε ταχύτατα στην κόντρα για τους Ερυθρόλευκους, έκανε το γύρισμα από δεξιά στον Ρίτσαρντς, αλλά την τελευταία στιγμή απομάκρυνε ο Κώτσιρας, πριν ο Βρετανός εκτελέσει.

Λίγο μετά το μισάωρο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, καθώς τραυματίστηκε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς. Ο Σέρβος βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο και άφησε τη θέση του στον Μαντσίνι. Στο 39’ ο Αϊτόρ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 45’ τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Αλεξανδρόπουλο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο, ο διεθνής μέσος των Πειραιωτών σκόραρε με ωραίο γυριστό σουτ και έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ.

Αλλαγές από τους προπονητές

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Φατίχ Τερίμ έκανε δύο αλλαγές, με τους Σπόραρ και Βρμπιτς να παίρνουν τις θέσεις των Μπερνάρντ και Αϊτόρ. Στο 54’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βρμπιτς έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάρλος Καρβαλιάλ απάντησε στις αλλαγές του Φατίχ Τερίμ με τον Ποντένσε αντί του Ρίτσαρντς. Στο 60 έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Καμαρά και Κίνι αντί των Αλεξανδρόπουλου και Ορτέγκα, με τον Τερίμ να ρίχνει επίσης στο παιχνίδι τον Βαγιαννίδη αντί του Κώτσιρα.

Ισοφάρισε ο Ιωαννίδης

Στο 65’ ο Ιωαννίδης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι, ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 73’ ο Καρβαλιάλ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Φορτούνη και Γιόβετιτς αντί των Μασούρα και Ναβάρο. Τρία λεπτά αργότερα ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 86’ ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Αράο. Στο 90+1’ ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρία με τον Ιωαννίδη. Μετά από κόντρα σε σουτ του Μαντσίνι, η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη, αυτός σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πασχαλάκης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Βρμπιτς από αριστερά, ενώ στη συνέχεια ο Ντόι έδιωξε πάνω στη γραμμή τη σέντρα του Μλαντένοβιτς, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τον φωτεινό πίνακα στη Λεωφόρο να δείχνει 1-1.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Σπόραρ), Αϊτόρ (46′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Τζούριτσιτς (38′ λ.τ. Μαντσίνι).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61′ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (61′ Καμαρά), Έσε, Μασούρας (73′ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56′ Ποντένσε), Ναβάρο (73′ Φορτούνης).

Τα highlights του παιχνιδιού:

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου

  • Αστέρας – Πανσερραϊκός 0-2 (38′ Τομάς, 56′ Σοφιανός)
  • Παναιτωλικός – Athens Kallithea 3-2 (62′ Μαυρίας, 88′ Τορεχόν, 90+1′ Καρέλης / 21′ Μουστακόπουλος, 50′ Ματίγια)

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

  • ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1 (7′, 25′ Τοράλ, 76′ Φελίπε / 10′ Αντερέγκεν)
  • ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-1 (80′ Όγκμποε / 90+4′ Γιουμπιτάνα)

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

  • Λεβαδειακός – Νίκη 1-1 (40′ Ρομό/16′ Πολίτης)
  • ΠΑΟΚ – Βόλος 1-0 (45+2′ Σβαμπ)

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

  • ΑΕΚ – Άρης 0-0
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1 (65′ Ιωαννίδης – 45′ Αλεξανδρόπουλος)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

  • Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1 (55′ Άλεξιτς – 16′ Μάντζης)
  • Βόλος – ΠΑΟΚ 0-2 (17′ Κωνσταντέλιας, 73′ Σβαμπ)

Τρίτη 16 Ιανουαρίου

  • 19:00 Ατρόμητος – ΑΕΛ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

  • 15:00 Athens Kallithea – Παναιτωλικός
  • 17:00 Κηφισιά – ΟΦΗ
  • 19:00 Άρης – ΑΕΚ
  • 21:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

  • 19:00 Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός
Τα ζευγάρια των προημιτελικών
  • ΑΕΚ ή Άρης – Λεβαδειακός ή Νίκη
  • ΟΦΗ ή Κηφισιά – Παναιτωλικός ή Athens Kallithea
  • Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός – ΑΕΛ ή Ατρόμητος
  • Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
  • 1. Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / ΑΕΛ ή Ατρόμητος
  • 2. ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Athens Kallithea  ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη
Ο τελικός (18/5)*
  • Νικητής 1 – Νικητής 2

* Αναμένεται επικύρωση